Informatie


Zorghoeve Ora et Labora is een  voorziening voor ouderen.  Van maandag tot en met vrijdag kunnen gasten hier gebruik maken van dagbesteding in een landelijke sfeer. De zorghoeve is gelegen aan de Hoofdstraat in ’s Gravenmoer en grenst aan de achterzijde aan een schitterend natuurgebied.De zorghoeve werkt voor een groot rayon met o.a. de volgende dorpen: ’s Gravenmoer, Dongen, Klein-Dongen, Dongen-Vaart, Kaatsheuvel, Sprang-Capelle, Waspik, Raamsdonk, Oosteind .
Wat moet u doen om op de zorghoeve te komen..

De dagbesteding is geregeld via de WMO, bij één van onderstaande gemeenten waar u woont vraagt u een beschikking aan.
Dongen: 06-50057073 (de coalitie hart van Brabant)
Kaatsheuvel: 0416-289111(Zorgloket gemeente Loon op Zand)
Waalwijk: 0416-683456 (Team Wijz gemeente Waalwijk)

Zorgaanbod
Rond 10.00 uur worden de gasten op de zorghoeve verwacht. De zorghoeve beschikt over eigen vervoer en haalt al haar gasten thuis op. De dagactiviteiten vinden plaats van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. We zijn het hele jaar open met uitzondering van de feestdagen.

Doelgroepen
Gasten al dan niet met een geestelijke en/of lichamelijke beperking, komen in aanmerking voor plaatsing op de  zorghoeve. De groepen zijn gemengd.

Wanneer kan men deelnemen aan de dagbesteding op de zorghoeve?

– Wanneer men een beschikking heeft van de gemeente.

– Wanneer iemand  een PGB(Persoons Gebonden Budget) heeft.

– WLZ zorg in natura

– Wanneer men de vergoeding voor de dagbesteding particulier  betaald


De doelstelling
De doelstelling van de zorghoeve is gasten een prettige, unieke vorm van dagbesteding bieden. We willen de gasten laten genieten van de mooie landelijke omgeving en hen betrekken bij de huiselijkheid die geboden wordt in groepsverband. ‘s Morgens beginnen we met een gezamenlijk kopje koffie of thee. Daarna kunnen de gasten verschillende activiteiten doen o.a. de dieren verzorgen, meehelpen in de moestuin, knutselen, spelletjes etc. Ook het meehelpen met de voorbereidingen van de warme maaltijd is een dagelijkse activiteit. Als gasten liever op een bankje willen zitten genieten of een wandeling willen maken in het natuurgebied dan kan dat ook. Het motto op de zorghoeve is dan ook:

 

“niets moet,  (bijna) alles mag..”

 

Tussen de middag wordt er een gezamenlijk warme maaltijd genuttigd. De maaltijd wordt zoveel mogelijk bereid met groenten en/of  kruiden uit de eigen moestuin. ’s Morgens geplukt, ’s middags op tafel!GetAttachment 1

Medewerkers
Op de zorghoeve werkt een team van deskundige medewerkers. Tevens is er naast vrijwilligers in de tuin, en voor vervoer, per dagdeel een vrijwilliger op de zorghoeve aanwezig die de vaste medewerkers ondersteunt.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life