Winterweek

Op maandag  1 februari zijn we van start gegaan met de winterweek! We hadden heerlijke warme wafels , gebakken door Dian en Anita voor bij de koffie. Deze dag werd er ook hard gewerkt want er moesten heel veel groenten gesneden worden voor de erwtensoep.

We hebben een groot scorebord gemaakt waar alle gasten op staan, het begin van de sjoelcompetitie. Iedere gast mag twee keer sjoelen en het aantal punten wordt bij elkaar opgeteld. De gasten van maandag zijn fanatiek aan het sjoelen geweest. Ondertussen stond de snert te pruttelen, maar die werd nog niet gegeten. Chili con carne stond ook op het menu en daar werd ook van gesmuld.

Dinsdag 2 februari hebben we een feestje gevierd want Vicky was jarig! De sjoelcompetitie werd voortgezet en vandaag stond de erwtensoep en pannenkoeken op het menu. Helaas geen sneeuw in de winterweek dus hebben ze op de Steenuil zelf sneeuw gemaakt!

Woensdag 3 februari had nog niet iedereen gesjoeld dus de sjoelbak kwam weer even op de tafel. Bij de koffie kwamen de sneeuwwitjes tevoorschijn waar van gesmuld werd. Op de Steenuil hebben gasten hun eigen pannenkoek mogen bakken en daardoor smaakte die nog lekkerder! Ook van de snert werd genoten. Helaas regende het heel de dag dus werd op de steenuil ‘s middags een toepasselijk dobbelspel gespeeld namelijk regenwormen en daar hebben we plezier mee gehad.

Donderdag 4 februari zijn we verder gegaan met, ja hoe kan het ook anders, sjoelen. Op het menu stond een stamppot buffet van de overbuurman. 3 verschillende stamppotten met een gehaktballetje, stoofpotje en rookworst.

Vrijdag 5 februari is de laatste dag van de winterweek. Volgens de weersberichten waren wij een week te vroeg  want de voorspellingen gaven veel sneeuw op. Het kon de pret niet drukken want bijna iedereen heeft gesjoeld.(de één had wat meer stimulans nodig als de ander). Er kwam zelfs een mattenklopper en vliegenmepper aan te pas! Het heeft super geholpen want het werd zelfs de winnaar op Ora! Op de steenuil werd mevr. Akkermans de sjoelkampioen. Deze week hebben we afgesloten met een “borrel” en een lekker gezond hapje. We kunnen terug  kijken op een gezellige actieve week!

De winnaars zijn:

Op de Steenuil:

1 Mevr. Akkermans

2 Mevr. van der Ven

3 Mevr. Theeuwes

Op Ora:

1 Dhr. Kuijsters

2 Dhr. Bosmans 3 Dian Troost
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life