De paasweek

Maandag 29 maart:

Deze dag stond in het teken van een Paas “knutsel”, er was door Corina en Dian al heel wat voor werk gedaan. Dat betekende dat de gasten na de koffie  gelijk aan de slag gingen met knippen en plakken en aan het einde van dag kon iedereen met een trots gevoel een mooi paasei mee naar huis nemen,  er zaten nog heerlijke chocolade eitjes in ook. Zelfs de mannen hebben mee gedaan, daar zijn we super trots op natuurlijk en ook op de dames! We zijn ook bezig geweest om van een servet een paashaas te vouwen.

Dinsdag 30 maart:

Vandaag waren we creatief met bloemen! De ochtend was een rustig ochtendje net zoals altijd, maar ’s middags ging de zon schijnen en zijn we buiten aan de slag gegaan met bloemen. Iedere gast mocht een klein paas bloemstukje maken.

Zelf maken en zelf mee naar huis nemen. Hier kwamen mooie creaties uit. Niet iedereen had zin om zelf een stukje te maken, maar dan werd er door de andere gasten goed geholpen, zodat iedereen (die wilde) toch een stukje mee naar huis kon nemen.

Woensdag 31 maart:

Na de koffie met een heerlijke paaskoek en eitjes zijn we op de steenuil aan het bakken geslagen. Alle ingrediënten : meel, boter, eieren, de mixer kwamen op tafel en heel de groep is aan de slag gegaan .Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en het resultaat waren heerlijke cup cakes. Voor de thee en de koffie die middag moesten de gasten weer aan de slag want de cup cake moest op zijn paasbest versierd worden zodat het alleen maar lekkerder werd en gesmuld werd er zeker op beide groepen. Ook zijn we met servetten in de weer geweest en er kwamen heuse paashazen van!

Donderdag  1 april en vrijdag 2 april

Deze twee dagen hebben we met de gasten Pasen gevierd. We hebben van een feestelijke maaltijd genoten en tussen de gangen door is er een Paasverhaal verteld over een vrouw die toch een erge zware koffer met zich mee moest dragen. Ook hebben we de gedenkkaarsen aangestoken met een passend gedicht erbij dat we het vlammetje van de paaskaars niet moesten vergeten.

We hebben een paasspel gespeeld,  een soort bingo met allerlei opdrachten. De bingo gaf nogal eens verwarring maar we hebben er toch gezellige middagen van gemaakt. Het was een goede training voor de hersenen. Soms dachten de gasten veel te moeilijk maar op een gegeven moment hadden zij het door. Hier een paar voorbeelden de antwoorden vindt u in “we hebben gehoord dat”.
De vis is slim rarara hoe komt dat?   Wat was de was voordat het was was?
De winnaar ging met een grote paashaas naar huis en de andere gasten kregen als troostprijs een kleine versie van de paashaas.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life