Koningsdag

Ook dit jaar hebben we bij de verjaardag van onze koning Willem van Oranje stilgestaan.

We begonnen met een koninklijke koek bij de koffie en thee. 

Na het zingen van het Wilhelmus werd een toast uitgebracht op zijn en onze goede gezondheid. 

De oranje bitter was niet iedereen zijn smaak maar  maakt het feest compleet. 

Bij koningsdag horen koningsspelen:

Er werden blikken omgegooid. Sommige waren daar zeer fanatiek in,  zo erg dat we zelfs een bal zijn kwijt geraakt.  Er werden hoge ogen gegooid bij het sjoelen, dat bracht de score op het persoonlijk puntenlijstje weer omhoog. 

De hersenen kraakte want hoe oud wordt onze koning? Alweer 57 lentes…. Bij foto’s van de koninklijke familie moest de juiste naam gelegd worden. Dat was ook even puzzelen want wie was nou wie.

Er was een doolhof dat tot een goed einde gebracht moest worden en ballen in de juiste bloemen proberen te gooien voor punten te scoren. En de gasten mochten onze koning een kroon opzetten met kroontje prik, die arme Willem heeft de kroon overal gehad ook wel een paar keer op de juiste plek.

Nou ja prikken. Walter was hier heel goed in. En nadat alle punten bij elkaar opgeteld waren, won hij hierdoor de eerste prijs op de Steenuil. Op Ora ging Ad Kuijsters er met de eerste prijs vandoor. We sloten de koningsochtend af met een koninklijk fotomomentje en een heerlijk koningsmaal!
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life