Activiteitenweek!

Deze dag stond in het teken van het carnaval. We zijn na de koffie meteen begonnen met pannenkoeken bakken want die stonden op het menu. Dit is altijd een heel werkje en gelukkig waren er gasten die mee wilden helpen. Vele handen maken licht werk en het is ook gezellig om dit samen te doen.

Nadat iedereen zijn buikje vol had was er maar een korte tijd om uit te buiken want er stond “petje op, petje af” op het programma.
Iedere gast kreeg een “hoofddeksel” dat gebruikt moest worden bij de vragen. De gasten kregen een stelling en als het klopte dan de “pet” ophouden, was het verkeerd dan de ”pet” afzetten. Enkele stellingen waren: Tilburg heet tijdens carnaval schoenlapperslans (niet waar Kruikenstad) Een dweilband dweilt de vloer(niet waar) De attractie Carnaval festival staat in de Efteling (waar). De wagens in de optocht heten praalwagens (waar).
Het was een hele sport met die petje maar o zo grappig! Tussendoor is op De Steenuil nog even de polonaise gedaan. Iedere gast kreeg een carnavalsbeker met lekkers mee naar huis en natuurlijk werd de gezellige middag afgesloten met een “borrel”.

Ook deze dag stond in het teken van carnaval en met hetzelfde menu als gisteren. Gelukkig kregen we ook deze ronde hulp van de gasten bij het bakken van de pannenkoeken.

De mislukte pannenkoek is naar de kippen gegaan zodat die ook verwend werden. De gasten hebben gesmuld er was geen pannenkoek meer over en het ijs als toetje maakte het helemaal af. Ook deze middag werd het “petje op en af” gespeeld en werd het een gezellige middag.

Deze dag stond in het teken van Valentijn, alle carnavalsversiering zijn opgeruimd en er kwamen hartjes voor in de plaats. Bij de koffie was er cake/koek met een hart en dat smaakte prima. Het gaf energie om voor een ander iets goeds op een mooie hartjes kaart te schrijven die door Gemma gemaakt waren. In de kaart stond het gedicht:

IK WEET IETS GOEDS VAN JOU

Zou niet de wereld beter zijn als iedereen die ik ontmoet
zou zeggen: “Ik weet iets goeds van jou”!
En dan spontaan mij deed wat goed?

Zou het niet fantastisch heerlijk zijn
als elke handdruk zeggen zou,
van harte en oprecht gemeend:
“Zeg kind, ik weet iets goeds van jou!”

Zou niet het leven blijer zijn
als men ’t goede steeds prijzen zou;
want werkelijk: bij al ’t kwaad
is zoveel goeds in mij en jou.

Zou het niet een fijne houding zijn
als iedereen zo denken zou:
“Jij weet een beetje goed van mij en ik,
ik weet iets goed van jou!”

Iedere gast mocht uit een stapel een kaart trekken waar een naam opstond en voor die gast mochten zij iets goeds/lief of compliment schrijven. Daarna werden de complimenten voorgelezen en we kunnen zeggen dat er voor iedereen een mooi woordje was opgeschreven. Aan het einde van de dag kreeg iedereen het kaartje aan een roos mee naar huis. Met de maaltijd deden wij het ook anders dan anders en zijn we gezellig aan het gourmetten geweest. Iedereen moest zijn eigen vlees bakken en er is volop gebakken. Alleen bij De Steenuil zijn ze verwend en werd er voor de gasten gebakken omdat handiger was.

Deze dag stond er de favoriete Bingo op het programma want de gasten vinden dit altijd een leuk spel om te spelen.

Eerst stond er nog een lekkere maaltijd op het menu: een soepje deze is altijd lekker, dan gebakken krieltjes sla en kipkluifjes en een feestelijk toetje. Alle buikjes vol dus kon de bingo beginnen. Iedereen is altijd zeer geconcentreerd en alle oren zijn gespitst want je wil geen nummer missen. Er waren weer leuke prijsjes te winnen. Weer een leuke dag voorbij!
Deze dag stond in het teken van bijzonder bezoek! We hebben eerst de verjaardag van Conny gevierd met heerlijke warme apfelstrudel bij de koffie. Dit ging er bij iedereen weer in. Als eerste kwam het bezoek op De Steenuil. Het was even wennen want er kwamen twee ezeltjes binnen Lizzy en Fayke. Zij hielden ontzettend van knuffelen en wilden graag aandacht. Zij legden hun koppie gewoon op tafel of op schoot en dan moest je wel aaien en kroelen. De gasten maakte zich wel zorgen of ze iets achter lieten maar zij hebben zich keurig gedragen. Ook brachten zij een bezoek op Ora, daar waren ook genoeg gasten die de ezeltjes aandacht gaven. Ze namen een kijkje bij het mens erger je niet spel, stoorden bij het krantlezen en andere activiteiten waar de gasten mee bezig waren. Het was geweldig om het te zien. De ezeltjes komen van SNOEZ uit Prinsenbeek, zij gaan regelmatig op bezoek bij verzorgingshuizen en brengen dan ontspanning en heel veel liefde, knuffels en gezelligheid. We mochten ze niet verwennen maar Lizzy en Fayke hebben een zak met wortels meegekregen om deze thuis heerlijk op te smullen. Bedankt voor jullie liefdevol bezoek.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life