Pasen

Op 6 en 7 april hebben we op de zorghoeve Pasen gevierd. Iedere gast die niet op donderdag of vrijdag op Ora komt mocht één van die dagen extra komen zodat iedere gast toch Pasen mee kon maken. Het waren 2 gezellige dagen. We begonnen met koffie met een sneetje paasbrood. Daarna werden er paasspellen gespeeld. Iedereen had een speelkaart waar de punten op bijgehouden werden want er was een prijs te winnen. We hebben paasmemory gespeeld: in elk ei zat een voorwerp, dus dat werd twee voorwerpen zoeken die bij elkaar pasten.


Ook gingen we paas-sjoelen. Je mocht maar 40 punten halen, dit had te maken met de veertigdagentijd voor Pasen. Vervolgens hebben we wortel gegooid door het konijn en een puzzel dobbelspel opgelost waarbij een heuse paashaas op tafel kwam te liggen.

Tussen door hebben we geborreld met een toastje met eisalade. We hebben met elkaar gegeten en hebben gesmuld van de soep, het pasteitje en het toetje.

We hebben onze paaskaarsen aangestoken en stil gestaan bij de mensen die het niet zo goed hebben als wij. Ook werd een paas-gedicht voorgelezen. Helaas was er geen tijd meer voor het verhaal van de paaseieren zoeken maar dat houden de gasten tegoed. Iedereen heeft nog een paas-groet mee gekregen. We kunnen terug kijken op 2 mooie dagen en de foto’s zeggen genoeg.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life