Pannenkoekendag


Op vrijdag 17 maart was er weer de jaarlijkse pannenkoekendag. Kinderen van groep 4/5 van basisschool De Wegwijzer waren naar de Zorghoeve gekomen om dit samen met onze gasten te vieren.Zo’n 20 kinderen begonnen de dag met het zingen en dansen van het pannenkoekenlied. Ze hadden dit goed geoefend en waren erg enthousiast. Daarna werden de kinderen verdeeld in twee groepen; één groep bleef bij Ora en de anderen verhuisden naar De Steenuil.Daar konden de kinderen doen waarvoor ze gekomen waren, namelijk pannenkoeken bakken. Je kon merken dat ze dit nog niet zo vaak hadden gedaan, maar er was goede begeleiding bij die dit in goede banen leidde. Ook konden de kinderen creatief bezig zijn door op en met papier een gast te maken en de gast maakte hen. Deze kaarten werden daarna aan een grote slinger gemaakt en opgehangen.

Ze konden ook nog bloemstukjes maken, toetjes versieren en een speurtocht lopen. Veel werd samen met onze gasten gedaan. De leerlingen hadden van tevoren op school al placemats gekleurd  en iedereen kreeg deze voor zich toen de tafel gedekt werd. Er werden op De Steenuil nog snel wat menukaarten gemaakt waarop de gasten konden aangeven wat ze graag wilden eten. De kinderen waren de hele tijd bezig en zorgden ervoor dat de gasten niets tekort kwamen.

Eenmaal aan tafel kreeg iedereen zoveel pannenkoeken als men lustte en dat was voor de één net wat meer dan voor een ander. Ook de toetjes vielen in goede aarde. Hierna was het geduld van de kinderen wel ver op en gingen ze weer terug naar school, met onderweg nog een klein snoepzakje. Maar voor de gasten hadden ze ook wat paaseitjes meegenomen als dank dat ze hier mochten zijn. We hopen dat we volgend jaar weer zo’n leuke dag mogen beleven met elkaar. Want wie de jeugd heeft, heeft de …………..?!
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life