Carnaval

Maandag 20 februari

We zijn deze dag begonnen met het vieren van de verjaardag van Conny met koffie en warme appelstrudel erbij. De overburen kwamen in polonaise een verjaarsdagsreceptie doen met natuurlijk ook even een polonaise door Ora heen.
De stemming zat er wel goed in. We hadden ook wat anders als anders op het menu staan, namelijk broodje beenham en als toetje saroma met mandarijn en een toef slagroom.

Na het eten hebben wij het maskerpuzzelspel gepeeld. Een puzzelstuk kon je verdienen door goed te dobbelen en de vraag goed te beantwoorden. De groep die het eerste de puzzel af had was de winnaar. Enkele vragen waren: Wat komt er na carnaval? (vastentijd of veertigdagentijd), welke broek kun je niet aantrekken? (een lolbroek). Wat stond er op de keukendeur?(is niet altijd rozengeur) enz. Iedereen heeft een strik gehad met snoepconfetti en de winnaars kregen nog serpentines met een rol snoep erbij. Als slot van de middag hebben we geborreld!

Dinsdag  21 februari 2023

Op de bekende melodieën van Andre van Duin en Ria Valk kwam de sfeer er goed in op Ora. De gasten  lieten zich de appelbeignet bij de koffie goed smaken, zoals ook de heerlijke pannenkoeken van onze meester bakkers Gerrie Vermeulen ,Caroline en Lianne. Het ijsje  maakte  de feestmaaltijd af.

De dutjes waren vandaag korter dan gebruikelijk want in de middag stond de Bingo gepland. Hierbij sloten de gasten van de Steenuil aan op Ora. Met dank aan Ria Akkermans die professioneel de nummers voor ons trok.

Natuurlijk mocht een advocaatje met slagroom niet ontbreken ! Toen alle rondes gespeeld waren  werd er nog gegrabbeld in de “grabbeltas” om de gasten niet met lege handen naar huis te laten gaan.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life