Beweegweek op Ora

Maandag 17 juli

We zijn de week begonnen met koffie en beschuit met aardbeien. Daarna was het tijd om aan de slag te gaan met het lied ‘de ochtendgymnastiek’. Hier kwamen gelijk bewegingen bij.

Met daarna een muziekje op en gymoefeningen waren allen warm genoeg om aan de boerengolf te beginnen die op het parkeerterrein uitgezet was. Een stok met een klomp eraan en daarmee moest je de bal door hindernissen slaan en dan tellen in hoeveel slagen je de hindernis had volbracht.

Helaas ging het met de puntentelling mis maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen was volop in beweging en dat was nu juist de bedoeling.

Omdat het ook een beetje een feestweek was, hebben we een heerlijk broodje beenham gegeten want iedereen zo goed zijn best had gedaan.

Dinsdag 18 juli

Ook deze dag stond in het teken van bewegen en dus begonnen we met ochtend gymnastiek. Evelien had de mannen Jan, Dik, Roger ingeschakeld om mee te doen met het lied ‘De Wandelclub’ van Jasperina de Jong. (Wij zijn dol op de bossen.)Ook deze dag stond boerengolf op het programma en iedereen is fanatiek bezig geweest. Ook hier ging de puntentelling mis dus hebben we beide dagen de kaarten in een grote bak gedaan en de prijswinnaars getrokken. Zij kregen een handdoek om alle zweetdruppels af te vegen.

Woensdag 19 juli

Er was al vroeg beweging op het erf want vandaag stond er iets anders op het programma, namelijk een beweegroute.
Op het erf stonden overal stoelen en aan die stoelen hingen kaarten met de gymoefening erop. Het was de bedoeling dat de gasten deze dan zo goed mogelijk uitvoerden. Na de koffie gingen we op pad met groepjes om de oefeningen te doen die uitgezet waren. Vol verbazing hebben wij gezien dat iedereen supergoed meedeed, wat het team helemaal blij maakte.


Er is ook een groepje gasten geweest dat naar De Steenuil vertrok en daar Yoga ging doen samen met Adrie.
Van al dat “sporten” krijg je trek en om half 1 heeft Dik de BBQ aangedaan en hebben we heerlijk buiten gegeten.Donderdag 20 juliZoals elke dag zijn we ook deze keer begonnen met de ochtendgymnastiek.

Daarna in groepjes over het erf en de stoelen zoeken waar de oefeningen aanhingen. Iedereen deed erg goed zijn best en dus werd ook deze dag de BBQ aangestoken en hebben we buiten genoten van een heerlijke maaltijd.

Vrijdag 21 juli

De laatste dag van de beweegweek. Beide groepen zaten nu op eigen locatie wat fijn was want de afgelopen dagen was het toch wel druk met beide groepen bij elkaar. Deze dag stonden allerlei beweegspelletjes op het programma zoals ballon meppen, grote bellen blazen, ballen gooien en ballen manoeuvreren door een parkoers.

Twee gasten zijn met Tonny en Conny naar het zwembad geweest en hebben heerlijk gezwommen in de buitenlucht. Kortom iedereen was weer in beweging en als slot van de week werden er pannenkoeken gegeten. We kunnen terugkijken op een fantastische week waarop iedereen in beweging was.

Omdat iedereen zo sportief mee heeft gedaan kregen zij een medaille met een foto van zichzelf waar ze in “actie” waren.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life