Alzheimer dag 21 september

We zijn de dag begonnen met koffie en iedereen kreeg wat lekkers met een vergeet-mij-nietje erop. Hierbij werd wat verteld over wereld Alzheimer dag. Het thema was “samen aan tafel”. En dat hebben wij deze dag ook gedaan.

We hebben geheugenspellen gespeeld zoals een voelspel met een doos met 2 gaten voor de handen erin.


De gasten moesten dan voelen wat er in de doos lag. Het kon van alles zijn van vliegenmepper tot maggi flesje. Best spannend maar het geblinddoekt proefspel was nog spannender want kreeg je te proeven. Het kon banaan zijn of honing of pindakaas enz. Er werd veel geraden wat toch knap is. We hebben ook memory gespeeld met afbeeldingen van eten. Er zijn ook vergeet-mij-nietjes gezaaid in een mooie bloempot met geverfde vergeet-mij-nietjes erop.

We hebben extra ons best gedaan om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Eerst hebben we de gedenkkaarsen aangestoken voor al de mensen die met Alzheimer te maken hebben en daar hoorde het onderstaande gedichtje bij.

Alle gasten hebben ook een memoblokje mee gekregen met een vergeet-mij-nietje erop en “Wat je in je hart bewaart, vergeet je niet”.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life