Wensen

Er waren nog wensen die vervuld moesten worden. We hebben de draad weer opgepakt lees maar!

Vrijdag 6 mei

ging de wens van Teo Roubos in vervulling. Teo houdt van chocolade en kan daar erg van genieten dus wilde hij weleens weten hoe die heerlijke dingen gemaakt werden. Ron Derksen heeft een eigen chocolade winkel ‘Rousseau chocolade’ in Veldhoven. Het bedrijf Rousseau Chocolade maakt al meer dan 50 jaar de allerlekkerste chocolade in Sittard. Het is chocolade volgens het geheime familierecept, gemaakt in de eigen chocoladefabriek, ambachtelijk en duurzaam, met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Ron heeft van alles verteld over waar chocolade van gemaakt wordt en hoe ze chocolaatjes en bonbons maken. Onze gasten hadden ook vragen aan Ron zoals: is chocolade nu ongezond en waarom kan ik niet tegen pure chocolade en als chocolade wit uitgeslagen is ,is het dan bedorven? Chocolade kan niet bederven en wit uitgeslagen chocolade komt door temperatuur verschillen. Natuurlijk mochten we ook proeven van al dat lekkers en als verassing kregen alle gasten chocolade mee naar huis. Maar Teo spande de kroon want die kreeg een koker bonbons mee. Ron bedankt voor alle wijsheden over chocolade en al het lekkers! We hebben genoten!

Dinsdag 10 mei

Vandaag werd de wens van Henk Neijssen en Ria Akkermans vervuld. Een vers gebakken lekkerbekje.
Rond 12:30 werden de vers gebakken lekkerbekjes gebracht door vishandel Pieter Pooyé uit Dongen.
Wat hebben ze gesmuld.  Ze kregen er ook nog sla en gebakken aardappeltjes bij dus hun dag kon niet meer stuk !

Woensdag 11 mei

De wens van Marja was een terrasje pakken in Heusden, waar zij 10 jaar had gewoond. We zijn met de bus gegaan en Jan Chantrel heeft ons in Heusden afgezet, zodat we al dicht bij het centrum waren. We hebben door de oude straatjes gewandeld met de kinderkopjes dus de rolstoel rammelde wel en we moesten goed kijken waar we de voeten zetten .

Bij de markt aangekomen had Jan ons al gevonden. We installeerden  ons op het terras van ‘de Pannenkoekbakker’ waar we gesmuld hebben van een heerlijke pannenkoek. Voor Marja was er veel herkenbaar en de andere dames genoten ook van het mooie stadje. We zijn nog naar de haven gelopen en hebben over het water uitgekeken. Daarna weer richting de bus maar we vonden een mooi bankje waar we konden wachten tot Jan de bus weer gehaald had. Via een toeristische route zijn we weer terug gegaan naar Ora! Een super mooi uitje dat voor herhaling vatbaar en het schudden in de rolstoel viel volgens de dames erg mee!


Woensdag 12 mei

Dit was de dag dat de wens van Gemma Kemmeren in vervulling ging. Gemma wilde graag een keer een lunch gebruiken op een terrasje. Gelukkig was het die woensdag erg lekker weer, dus togen de dames, Gemma en Margreet Brouwers (die ook mee mocht) samen met Caroline naar Bos en Co in Dorst. Eenmaal daar kwam Mary er ook nog bij en werd de keuze voor de lunch gemaakt.  Het was heerlijk en Gemma bood aan om nog ijsje op haar kosten te nemen. Dat was een lekker idee en er werd goed van gesmuld. Voor Gemma was het een fijn uitje!

Zondag 15 meiSoms worden de wensen ook wel eens in het weekend én het buitenland georganiseerd. Zo kwam het dat Gerrie Vermeulen op zondag thuis werd opgehaald. Vanuit hier reed ze mee naar België, Meersel-dreef. Wat was namelijk het geval, Gerrie wilde graag een “Bels” Frietje gaan eten. En dan het liefste bij het Frietkotje in Meersel-dreef. Gelukkig was dit te regelen en werd Gerrie op dat frietje getrakteerd. Het was een flinke puntzak met goed veel mayonaise. Zoals je op de foto kunt zien, genoot Gerrie er met volle teugen van.Maandag 16 mei

Ging de wens van Bert de Kok in vervulling. Als dierenvriend hebben we samen met 5 andere gasten een bezoek gebracht aan de kinderboerderij in Waalwijk. We begonnen natuurlijk met een kopje koffie met koek en werden  begroet door een trotse pauw. Buiten stonden de geiten, een lakenvelder, familie eend en een flink varken ons op te wachten.


Binnen was er een bont gezelschap van kleinvee.  Van een flinke Vlaamse reus tot kleine eekhoorntjes (bijzonder ras zonder pluimstaart). We waren getuigen van een ontsnapte moedergeit met kind. Drie man personeel was er voor nodig om de kleine te pakken. Of ze moeder te pakken hebben gekregen weten we niet omdat er donkere wolken aan de hemel verschenen, we zaten net op tijd in de bus voor de onweersbui. We kijken terug op een geslaagd uitje.Op de Steenuil zaten de dames en de heer al vroeg klaar deze middag want de wens van Ria van Dijk stond op het programma. Een beautymiddag!

Lotte van Beek (een kleindochter van mevr. Riet van Leijsen) heeft een eigen salon Lotcare en zij kwam de dames die wilden een heerlijke gezichtsbehandeling geven en een make-upje, Marianne van Rije kwam de haren van de dames doen en Josje van de Sande zorgde voor de handverzorging samen met vliegende keep Conny.

Wat is er genoten en wat was het een gezellige ontspannende middag !

Ria heeft een hele metamorfose ondergaan en iedereen zag er tip top uit. Zelfs Ben had door de handbehandeling zachte handen. De dames die hier voor gezorgd hebben zijn door Ria hartelijk bedankt met een lekkere toepasselijke doucheschuim. Een middag die zeker voor herhaling vatbaar is
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life