Valentijnsdag

Maandag 14 februari hebben we tijdens de koffie met een sneetje hartjes cake even stil gestaan bij Valentijn of zoals wij het bedoelen even aan een ander denken. Alle gasten kregen een kaart met een cartoon van ‘liefde’ is erop. Eerst is er verteld hoe die cartoon ontstaan is, namelijk zo: Kim en Roberto hadden elkaar ontmoet en werden verliefd en Kim maakte tekeningetjes wat zij samen beleefden en toonde zo haar liefde in grappige tekeningentjes. Deze werden opgepikt door 50 landen en kwamen in de krant en die cartoontjes werden op van alles gedrukt. Tot op de dag van vandaag maken ze altijd nog mensen blij met deze liefdevolle tekeningetjes.

Onze gasten mochten op de kaart zelf invullen wat  Liefde is…… Daarna werd alles in een bak gedaan en iedere gast mocht een kaart kiezen om mee naar huis te nemen . De gasten hebben erg hun best gedaan en er zijn liefdevolle kaartjes geschreven. Mevr. Kruijf heeft namens alle gasten nog een grote doos met merci aangeboden voor de vrijwilligers en het team. Er was een groot hart op gemaakt waar opstond :ZORGEN DOEN JULLIE MET HEEL VEEL LIEFDE!

Op de Steenuil  zijn we in twee teams ons gaan afvragen wat we weten over de dag van de liefde. Ieder team kon kiezen uit drie antwoorden. En bordjes omhoog zetten, zoals bij het t.v. programma Wie van de drie.

Want wat betekend met de handschoen trouwen ook alweer?
Het was niet 1. in de winter  omdat je dan ook handschoenen draagt. antwoord :2. een sjaal draagt maar 3. op afstand  trouwen omdat de bruidegom bijv. op zee zat.

Met wie  zong Willeke Alberti het lied:  Omdat ik zoveel van je hou ….
Ze konden kiezen uit  1. Haar vader, wat natuurlijk klopte.  Maar er waren ook gasten die vonden dat Willeke met antwoord 2. haar man of antwoord  3. haar Zoon ook prima een duet had kunnen zingen! De vraag over Toon Hermans was niet moeilijk want iedereen zong meteen zijn bekende lied 24 rozen uit volle borst mee. Moeilijker was de vraag over De zangeres Zonder naam want vond ze de liefde in:  1.Hilversum…  van Herman van Veen 2. Den haag zong  Harry Jekkers OHOH Den ….. Het bleek dat haar hartje in 3.Costa del Sol op hol sloeg.

En wie was afgebeeld op deze tekening ? 1.Cupido 2.  Amor  of 3. Eros
Nu blijkt cupido of Amor is in de Romeinse mythologie de god van de liefde. Het Griekse woord Cupido staat gelijk aan Eros. Cupido wordt meestal afgebeeld als een naakt, mollig jongetje met vleugeltjes en een pijl-en-boog. Hij schiet, volgens de mythe, magische pijlen in harten van mensen en goden om deze verliefd te laten worden. 

Per goed antwoord werd er een snoep hartje verdiend. Uiteindelijk  vielen  de prijsjes  zeer in de smaak  !!
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life