Sinterklaas

Op donderdag 1 december en vrijdag 2 december hebben we bezoek gehad van Sinterklaas samen met zijn Piet. Tijdens de koffie kwam Piet binnen en was de Sint kwijtgeraakt. Dat heb je als de één links en ander rechts afslaat! Gelukkig is het goed gekomen en hebben we gezellige uurtjes met elkaar doorgebracht.


Sint had ons goed in de gaten gehouden en wist toch wel wat hoogtepunten te noemen van het afgelopen jaar zoals de uitstapjes,  de kermisweek, over de vele appels en peren die geschild zijn en groenten uit de tuin, over de nieuwe kippen enz.


Voor alle gasten was er een cadeautje met een persoonlijk gedicht. Ook was er een pakketje voor op Ora en de Steenuil. Er zaten slagmuziekinstrumentjes in. Voortaan kunnen we ons zelf begeleiden als we zingen. Op beide dagen hebben we nog een Sinterklaasspel gespeeld met een dobbelsteen en deze gaf aan welke opdracht je moest doen om een punt te kunnen halen.Het kon een teken of een rekenopdracht zijn of een vraag over het sinterklaasfeest of over een lied. We hebben de dagen afgesloten met een kop soep, broodje kroket en lekker toetje.


We kunnen terugkijken op twee mooie gezellige dagen. Alle gasten zitten er van de winter warm bij want iedereen heeft een heerlijke fleecesdeken gekregen van de Sint! Niet alleen de gasten maar ook alle vrijwilligers zitten er warmpjes bij van de winter.5 december

De dag dat de Sint echt jarig is! Dit kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan dus maken we van deze dag ook een feestje. Na de koffie met wat lekkers  zijn we begonnen met pannenkoeken bakken met hulp van de gasten. Deze zijn allemaal opgesmuld en na een rust momentje kwam de sinterklaas bingo op tafel. Deze keer met woorden die met sinterklaasfeest te maken hebben. We hebben de middag afgesloten met een advocaatje met slagroom of een frisje
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life