Op Stelten

Op woensdagmiddag 16 Maart jl.  zijn enkele gasten van de Steenuil naar het speelgoedmuseum “op stelten” geweest in Oosterhout. Al enkele weken hadden de gasten zich verheugd om daar naar toe te gaan. Tijdens een van de  ochtendkoffie’s hadden de gasten het een keertje over allerlei speelgoed van vroeger. Zo ontstond het idee om een keer naar het speelgoedmuseum te gaan. Na wat organisatie was het die woensdag dan zover. Henny de chauffeuse reed de bus en zo kwamen de gasten in Oosterhout. Eénmaal bij het museum werden de gasten aangenaam verrast over wat het museum allemaal te bieden had. Een kamer met allerlei winkeltjes, kleine schooltjes, boerderijen in het klein en een heus circusplein.

Daarna volgde de poppenkamer waar wel meer dan duizend poppen te zien waren van over de hele wereld. Ook van heel vroeger tot hele moderne barbiepoppen van nu. De kamer hierna was meer voor de jongens, één en al auto’s, treinen, hijskranen en mecanodozen. De dames liepen hier wat sneller door en kwamen in de huisjes en gebouwenkamer terecht. Daar was de collectie ook weer zeer uitgebreid en vielen er ook oude spelletjes te ontdekken. De één na laatste kamer was een kamer met theater en een toverlantaarn. De laatste kamer was heel bijzonder en had eigenlijk niets met speelgoed te maken, het was een klein Oosterhouts Carnavalsmuseum. Hier waren ze zo doorheen, maar meer ook omdat het erg vermoeiend was geweest en de dames wel trek hadden in een kopje koffie.

Daar in de grote toonzaal was het best wel druk. Wat bleek,  hier was ook een stemlokaal voor die dag gemaakt. Maar gelukkig was er voor onze gasten een grote tafel gereserveerd en kregen ze koffie met een lekkere punt appeltaart.

Toevallig kwam de burgemeester uit Oosterhout ook nog langs om het stemlokaal te bezoeken, maar hij nam ook de tijd om  een praatje te maken met onze gasten. Na zoveel indrukken en een lekkere smaak van appeltaart in de mond werd het weer tijd om te vertrekken naar ’s Gravenmoer. Het was echt een leuk uitje en iedereen had de kosten die hiervoor werden gerekend er wel voor over. De dames van de woensdaggroep hopen dat ze nog een keertje  zo’n uitje mee mogen maken.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life