Kermisweek


Maandag 11 juli:

Vandaag ging de kermisweek van start. We hebben veel voorbereidingen gehad en moesten het één en ander ‘verbouwen’ in De Steenuil. We hebben de kermis officieel geopend met het onthullen van het zelfgemaakte draaiorgel. Hierna kwamen verschillende spellen op tafel zoals ‘wie haalt het eerste de muis binnen’ en ‘gooi in de lach’, blikgooien en ballen gooien in de zwaan die heen en weer ‘zwom’.


In De Steenuil was de snoepkraam en touwtje trek, waar je prijs kon winnen maar sommige gasten ook pech hadden en een afwasbeurt kregen of helemaal niets. Vandaag ook iets anders dan normaal gegeten, namelijk een heerlijk broodje beenham. Een goede start van een week vol kermis plezier!

Dinsdag 12 juli:

Vandaag weer een nieuwe groep gasten die naar de kermis kwamen. Toen Henk een week van te voren hoorde dat er een kermisweek werd gehouden op Ora et Labora was zijn eerste vraag of er een draaimolen kwam. Ik heb hem beloofd dat ik hier voor zou zorgen en vertelde hem dat het gelukt was.” Ik zie anders niets” was Henk zijn reactie.

Loop maar mee naar de Steenuil. 
De verassing was groot dat deze er inderdaad stond.
Al was deze draaimolen er alleen om naar te kijken!
Op het menu stond groentesoep en een pasteitje
Als toetje een ijsje. Bij het uitserveren riep een gast enthousiast: “Dat is een kermis ijsje”!

Samen met Mevr. van Hoof hebben we voor de gasten oliebollen gehaald op de kermis in Dongen. Deze lieten onze gasten zich goed smaken !!!

Natuurlijk werd er vandaag ook weer gehoopt op een mooi prijsje bij het touwtje trekken. Vooral de vliegenmeppers waren vandaag intrek. En ook vandaag  hadden de gasten” helaas geen prijs getrokken   ….morgen meer geluk.!?

Woensdag 13 juli:

Voordat we aan de kermis activiteiten konden beginnen moest er nog even gewerkt worden want de snijbonen waren zover dat ze geplukt konden worden. Vele handen maken licht werk dus het klusje was zo geklaard , ook de bloemen die we elke week krijgen moesten van een vaas of vaasje voorzien worden.

Sommige gasten gingen langs de snoepkraam en touwtje trek. Algauw rook het in de wijde omtrek naar gebakken poffertjes want dat stond op het menu vandaag. Ze smaakten heerlijk en riepen ook herinneringen op en met als toetje nog een heerlijk ijsje een feestje op zich. Nadat alles opgeruimd was, kwamen er nog enkele spellen tevoorschijn zoals in de zwemende zwaan gooien en domino. Weer een gezellige kermisdag!

Donderdag 14 juli:

We begonnen de dag met een heerlijke appelflap bij de koffie! Deze dag waren er nieuwe spellen  bijgekomen. O.a. stokken vangen. Hier waren een aantal gasten best handig in maar het leukste was het natuurlijk voor de kijkers. Zoals naar Jos die geconcentreerd naar links keek en de stok rechts viel! Een spel die niemand verleerd is blikken gooien !!!

Een spel die niemand verleerd is blikken gooien !!! Lianne zorgde voor heerlijke poffertjes !

We kregen bezoek van Truus en Hetty . Zij hadden gehoord dat er kermis was op Ora en hadden hun mooiste dansje opgevoerd. Bleek dat bijna alle gasten de vogeltjesdansook onder de knie te hadden!Zij hadden een draairad meegenomen en na een flinke draai was het de vraag of je een prijsje won of een vraag mocht beantwoorden. Op de kermisvragen wist menigeen het goede antwoord. Waar staat de grootste kermis van Europa? En hoe lang is de langste achtbaan? En naar welke kleine beestjes kon je gaan kijken zonder er jeuk van te krijgen?

Vrijdag 15 juli:

De laatste dag van de kermis begon goed we hadden worstenbrood bij de koffie want Toos was jarig geweest. Tijdens het tweede ’bakkie’ hebben wij het draairad tevoorschijn gehaald met vragen en kansen op een prijs.

De gasten mochten nog naar De steenuil voor de snoepkraam en touwtje trek en stokvangspel. Dit gaf veel lol en Wim van Muijen kon het beste de stokken vangen! We hebben deze dag heerlijke frietjes op van het Trefpunt. Om half twee stond de orgelman op de stoep en hebben we genoten van heerlijke muziek en hebben sommige gasten achter het draaiorgel gestaan. Natuurlijk is er ook nog een dansje gewaagt. We hebben de kermis afgesloten met het vuurwerk van mevr. Kruijf maar het team had nog een verrassing in petto en kwam met echt vuurwerk tevoorschijn en alle gasten hebben een sterretje afgestoken als echt slot van een fantastische gezellige week!Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life