Even voorstellen:

Graag stel ik me voor als nieuwe vrijwilligster bij Ora et Labora: Ik ben Henny Beerens Schellekens, gepensioneerd en ik woon in Dongen, heb 2 bonus kinderen en 4 bonus kleinkinderen.  Ik ben altijd winkel medewerkster geweest. Eerst in een drogisterij, daarna een boekhandel, een kledingzaak,  en Albert Heijn als laatste. Ik ken Ora, omdat mijn man Bert, in 2016 een jaar lang  naar de zorghoeve ging. Er zijn nu nog enkele gasten die er toen ook al waren. Het was een fijne huiselijke plek voor hem, totdat hij in 2017, als Alzheimer patiënt in het verzorgingshuis ging wonen.  Ik ging dagelijks naar hem toe om te helpen met de maaltijd, de verzorging en om samen leuke dingen te doen.
Toen hij in november 2020 overleed, viel ik in het bekende zwarte gat, dat door corona nog dieper leek dan het al was. Het “nieuwe” leven  zonder hem, viel me zwaar maar ik ben niet van het bij de pakken neerzitten.
Mijn hobby`s zijn: fietsen, ben al 35 jaar lid van de fietsclub, wandelen, kamperen, badminton, langlaufen, tuinieren, puzzelen, breien, muziek.  Ik ben recent nog met vriendinnen op wintersport geweest,  helaas was er weinig sneeuw.
We hebben ook altijd honden gehad.  Onze laatste hond Flair is 3 jaar geleden overleden. Maar buiten mijn hobby`s wil ik me nog graag als vrijwilliger inzetten voor de maatschappij. De zorghoeve Ora kwam als eerste bij me op. Misschien omdat ik er destijds ook een heel goed gevoel bij had. Omdat ik geen zogenaamd  “zitgat”  heb, leek het me wel iets om de bus te rijden en de gasten thuis op te halen of terug brengen. Ik ben een paar keer meegereden met de chauffeur en ik vond het meteen leuk. Nu rijd ik mijn routes op woensdagmiddag en vrijdagmiddag.  De ritten buiten Dongen rijd ik op de navigatie, ik ben heel slecht in wegen onthouden dus  is de TomTom mijn vaste “bijrijder”.  Ik heb echt voldoening van mijn nieuwe “baantje” en hoop dat ik nog lang de gasten veilig naar huis kan brengen.

Vriendelijke groet Henny

Lieve mensen.

Mijn naam is Coen Pollaert en ik ben sinds enkele weken één van de chauffeurs. Ik ben gevraagd door Toon die wat technische klusjes regelt voor Ora et Labora. Hij wist dat ik met vervroegd pensioen thuis was, en ook enige tijd bij een verzorgingshuis werkzaam was geweest. Na een “rijles” met de bus met Toon,  ben ik enkele keren meegereden met Toine en Ad.
Mijn opleiding is richting de horeca, en ben daar ook 20 jaren werkzaam  in geweest. Waarvan de laatste 10 jaren als maître sommelier bij Cas Spijkers. Vandaar dat ik het zo fijn vind om met mensen om te gaan, en te proberen aardig voor ze te zijn. ( kost geen moeite).
De horeca is hard en veel werken, dus wilde ik graag een andere job. Ik was met mijn werk veel met wijn en spijs bezig, dus was de stap naar de wijnhandel zo gemaakt. Hier heb ik 30 jaren lang de restaurants van advies mogen voorzien en zo ook nog geprobeerd om enkele flessen wijn te verkopen. Maar je moet plezier in het werk hebben, en dat was op een gegeven moment niet meer het geval. Dus zelf ontslag genomen en op zoek naar een andere baan. Na enkele jaren vond ik het mooi geweest, en ben gestopt met werken.
Ik vind het erg gezellig om met de gasten van Ora et Labora om te gaan en te proberen ze een prettige dag te bezorgen. Ik hoop dat we dit met ons allen nog een lange tijd vol kunnen houden.

Groetjes en houdoe. Coen Pollaert

Ps. Het is aardig om belangrijk te zijn, maar het is belangrijker om aardig te zijn.

Hoi,

Ik ben Lianne Knoops  ben 49 jaar en kom uit Sprang-Capelle en kom het team versterken. En heb altijd in de ouderenzorg gewerkt, gewoon omdat het mijn passie is. Ik ben getrouwd met Paul en heb 2 kinderen, een zoon van 20 jaar en een dochter van 17 jaar. Toen de kinderen geboren zijn, ben ik gestopt met werken omdat ik daar van wilde genieten maar ben nu al weer jaren in mijn oude werk terug.
Mijn opleiding is activiteitenbegeleidster en ik heb gewerkt  in verschillende verzorgingshuizen. Ook heb ik in tuincentrum Princenbosch gewerkt waar ik mijn creativiteit kwijt kon. In het verleden heb ik ook veel kinderfeestjes georganiseerd. Dit alles met veel liefde en plezier. Ik ga  graag op stap met onze hond Mylow die ik misschien nog wel eens meebreng ,ook ga ik graag shoppen en af en toe een weekendje weg met mijn man en kinderen. Ik doe graag workshops organiseren voor jong en oud. Ook houd ik van puzzelen ,lezen, handwerken, knutselen en wandelen enz.
Ik hoop hier ook een mooie tijd met jullie te hebben en herinneringen te maken en dat jullie veel plezier hebben met mij. Ik kijk er naar uit iedereen te ontmoeten.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life