Alzheimer dag 21 september

Op de zorghoeve proberen wij daar altijd aandacht aan te schenken omdat wij er met elkaar mee te maken hebben en ook weten wat het kan betekenen voor iemand die er mee te maken krijgt.

Door het blauwe vergeet -mijn -nietje(wat aan de takken boven de tafels hangt en voor de ramen) laten we zien dat wij de mensen met dementie en hun naasten niet vergeten.

Bij de koffie hadden we een gebakje met het logo van de alzheimer dag 2022, we hebben er over gesproken en er was een collectebus voor eventueel een kleine gift. Na de koffie hebben we geheugenspellen gespeeld. Zoals ik ben op Ora en doe: de aardappels schillen, groenten snijden , kopje klaarzetten. Iedere gast moest alles elke keer herhalen. Dit ging echt heel goed!


Bij de mannen tafel hebben zij het ook nog over auto’s gehad op dezelfde manier. Ook hadden we dagelijkse gebruiksvoorwerpen op een dienblad gelegd. Daar mochten de gasten een tijdje naar kijken en daarna werd er een theedoek overheen gelegd en mochten de gasten zeggen wat er op lag. Van de 10 voorwerpen wisten de meesten toch 7 of 8 dingen op te noemen.Tijdens de maaltijd hebben we de  gedenkkaarsen aangedaan en 2 gedichten gelezen. Onze gasten hebben bij het naar huis gaan een notitie blokje meegekregen met hoe kan het ook anders een vergeet -mij -nietje erop en de tekst ‘wat je in je hart bewaard een vergeet-mijn- nietje’.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life