Wensen

Maandag 6 september is de wens van mevr. Verduijn in vervulling gegaan. Zij wilde graag een wandeling in de Duiventoren.

Het was prachtig weer dus samen met haar “kaartmaat” op naar de duiventoren. We hebben een mooie ronde gelopen en paddenstoelen bewonderd. Ook kwamen er herinneringen boven van vroeger, de avonturen bij de “woeste zee” samen met de kinderen. Helaas konden wij daar geen kijkje nemen want dat was te moeilijk begaanbaar. We hebben de wandeling afgesloten met een drankje bij ”de Hespel”

Op dinsdag 7 september was het zo’n lekker weer, dat we de wens van Wim van Muijen en mevr. Oomen in vervulling hebben gebracht. We zijn namelijk met de gehele Steenuil groep een ijsje gaan eten bij Smaak in Dongen. Hier hebben we met alle gasten van genoten!

Op woensdag 8 september is de wens van Mevr. van Reijen in vervulling gegaan. Het was weer een prachtige zomerse dag dus daar hebben wij gebruik van gemaakt en weer een ijsje eten wens in vervulling gebracht. Deze keer bij de Jacobushoeve in Dorst. Er was keus genoeg en de dames hebben gesmuld van hun ijsje!

Vrijdag 10 september zijn we met zoveel mogelijk gasten naar de Kinder-boerderij MEK in Oosterhout geweest. Dit was een wens van Wendy en mevr. Beerens en Monique, dus zij mochten natuurlijk mee. We hadden zelf de koffie en een stroopwafel meegenomen en hebben daar op het terras eerst een “bakkie” gedaan.

Daarna zijn we gaan wandelen tussen de dieren en kwamen we van alles tegen: een prachtige pauw, een kalkoen, kippen, schapen geiten konijnen en ganzen. We verzamelden na de wandeling op het terras en daar stond het nieuwe vriendinnetje voor Nino de ezel en zij hield van knuffelen dus dat was een super verrassing. De dames van de wens hebben nog een mooie gift in de pot gedaan als dank voor het leuke bezoek want iedereen heeft van dit uitstapje genoten! Weer een top dag!

Op woensdag 15 september is de wens van Mevr. Kruijf in vervulling gegaan. Zij wilde graag weer een dagje naar Ella (vriendin van Conny) toe. En dat hebben we gedaan. Met beide groepen op pad, op naar Sprang-Capelle, naar Ella. Bij aankomst zijn wij binnen gaan zitten en hebben koffie gedronken met cake.

Daarna kwam Henk al aanrijden met paard en wagen. Dus een aantal gasten hebben daar gezellig een ritje mee kunnen rijden.

Ook kwam Adje met 2 kalfjes. De ochtend moesten de kalfjes nog wennen, maar ’s middags ging dit goed en konden de gasten de kalfjes ook eten geven. Dat was mooi. Ook hadden we nog een speurtocht over het terrein gehangen met allerlei boeren spreekwoorden erop. Het was even zoeken naar alle spreekwoorden en puzzelen wat het allemaal betekende, maar dat is allemaal goed gekomen. Tussendoor zijn we nog verwend met een advocaatje. Tussen de middag hebben we  een pasteitje gegeten. Dat was lang geleden dat viel goed in de smaak. ’s Middags werd het weer steeds beter en hebben we met zijn allen buiten koffie gedronken en de dag gezellig afgesloten met het ‘vuurwerk’ van mevr. Kruijf om iedereen te bedanken!

Donderdag  23 september 2021 hebben we de wens van Stefan Emmers in vervulling  laten gaan.

Dhr. wilde graag naar een bierbrouwerij. We zijn naar Opener in Dongen aan de Eindsestraat gegaan. Hier werd ons van alles verteld over het brouwen van het bier. De naam Opener heeft  een dubbele betekenis: men wil graag opener zijn over het maken van bier en de opener waar je de kroonkurk mee van de fles haalt.

Er waren heel veel openers te zien in de ruimte waar we de rondleiding kregen. Waaronder hele bijzonderen van een hakbijlopener  en een  anderhalvemeteropener. We hebben geleerd dat  bier 4 hoofdingrediënten heeft namelijk: water, hop, mout en gist. De heren die wilden hebben een lekker biertje geproefd en de anderen kregen een lekker kopje koffie. Het was een leerzaam en leuk uitje in een prachtige omgeving.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life