Sinterklaas

Op donderdag 2 en vrijdag 3 december hebben we Sinterklaas gevierd bij Ora et Labora. We hadden het graag anders gedaan, maar door de Corona hebben we dit in kleine groepen gevierd! 
Bij binnenkomst zagen de gasten al een enveloppe op tafel liggen, waar op stond “voor de gasten van Ora”, maar niemand durfde de envelop open te maken. Tijdens de koffie, met een lekkere koek, toch maar gevraagd of iemand hem open wilde maken. Er zat een brief in, gekregen van de Sint. Er stond in, dat hij dit jaar helaas niet bij de Zorghoeve langs kon komen, vanwege de Corona. Maar hopelijk zien we hem volgend jaar!
Bij de grote groep zijn we na de koffie aan een quiz begonnen. Iedereen kreeg een vlag met aan de ene kant de Sint en aan de andere kant zwarte piet. We hebben verschillende vragen gesteld en als de gasten dachten dat het antwoord waar was, moesten ze de Sint laten zien.

En als ze dachten dat het antwoord niet waar was, de zwarte piet. Er zaten moeilijke en makkelijke vragen bij. We hebben met zijn allen veel gelachen en liedjes gezongen! Tussendoor was het tijd voor een borrel of glaasje fris en voor iedereen een aantal pepernoten. Aan het einde van de quiz had iedereen gewonnen en hadden we een cadeau voor Ora. Samen uitpakken maar, vol spanning! En wat zat erin……. Een nieuw koffertje/versie van vragenderwijs. Altijd een leuk spel om er zo maar even bij te pakken! 
Ook op de Steenuil lag deze envelop op tafel. En werd het minder prettige nieuws gedeeld. Dus daar hebben we na de koffie  een Sinterklaas ganzenbord gespeeld met zijn allen. Pionnen als pietjes en gooien maar. De ene keer een opdracht doen, soms moeten rijmen of een liedje zingen. Ook werden we tussendoor verwend met pepernoten en chocolade muntjes. En ook hier hadden we de pauze met een borrel of glaasje fris.

En hadden ze ook een gezamenlijke cadeau, maar echt speciaal voor de Steenuil. En wat zat hierin…… allerlei vogelvoer voor de vogels buiten! Sinds de wensboom naar buiten is gegaan en hier verschillende voeder bollen in hangen komen er steeds meer vogels op af. Dat blijft mooi om te zien en nu kunnen we extra voor de vogels zorgen. 
Tegen half 1 was het alweer etenstijd. De gasten werd een goed gevulde soep gegeven en daarna een pasteitje met ragout. Dit vonden de gasten echt een feestmaal en ze genoten hier dan ook van. We hadden nog een speciaal toetje in elkaar gezet met hele kleine pepernoten erop en dat konden de gasten waarderen.  Na het eten stonden er ineens een hoop tasjes klaar met de namen van de gasten erop en een gedicht. Voor elke gast was er een tasje als cadeau met van alles erin. Van een koekje tot een soepje en zelfs een kerstkaart. Van alles wat, zodat de gasten weer goed verwend zijn! 
De vrijwilligers hebben we ook verwend met een mijter met iets lekkers erin en ook aan het team was gedacht.  We hebben genoten van de Sinterklaasviering en hopelijk de gasten ook. En we blijven hopen dat we het volgend jaar sinterklaas met de Sint kunnen vieren! 
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life