Mevr. Boudewijns 100 jaar!

Donderdag 19 augustus was het zover, de dag waar we met z’n allen naar toe hebben geleefd. Mw. Boudewijns heeft de mooie leeftijd van 100 jaar bereikt en komt dit op Ora et Labora vieren!
Voor deze dag hebben we de vlaggetjes uitgehangen en de Steenuil een nostalgisch tintje gegeven. De tafel was gedecoreerd met oma’s linnengoed, koektrommels en de koffiemolen was zeer herkenbaar. Daarmee kwamen de herinneringen uit vervlogen tijden weer uitvoerig ter spraken.
Ze werd onthaald met het welbekende ” lang zal ze leven “ . Mevr. keek er van op dat haar zoon en zijn vrouw er ook bij waren. Bij een feest hoort een taart ( met foto) en deze werd met veel plezier in ontvangst genomen door de 100 jarige omdat ze wel een heel bekend gezicht  voor zich zag.
De gasten lieten het zich goed smaken. 
Nadat de koffie op was, was het tijd om de 100 jarige een lied toe te zingenDie lieve mevrouw Boudewijns die is 100 jaar,
dat willen wij vieren en samen met haar
Die lieve mevrouw Boudewijns die is 100 jaar,
Wij gunnen haar alles,
en staan graag voor haar klaar.


Honderd jaar geleden, ergens in Oosterhout,
Daar werd zij geboren
Met een hart van goud
Nu veel jaren later
Dongen is de plek
Woont u daar met veel plezier
dat is uw stek

Sinds 2018 begonnen bij ons hier
Vaak bent u wat rustig
En u bent ook fier
De oren doen het niet zo
Uw ogen gelukkig wel
Wij wensen u nog heel veel liefs
Van het hele stel!

Nadat de rust was terug gekeerd hebben we nog met elkaar een kaartje gelegd. Na de maaltijd  zijn we nog in de oude boeken van Dongen gedoken en het verwonderde ons aan wat er allemaal door de jaren heen gebeurt is. Wat er gedragen werd en in het huishouden is er ook veel veranderd.
De sjoelbak werd op tafel gezet en iedereen deed zijn best, maar er was maar  één dame in het gezelschap die de honderd haalde!!
Ze bedankt ons allemaal hartelijk voor de goede zorgen en het mooie cadeau. De orchidee en kaart krijgen een mooi  plekje.
Mevr. Boudewijns vatte deze dag  samen in één zin:
“Ik had het niet verwacht…. het was hartstikke mooi verzorgd”
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life