Koningsdag

Op maandag 26 april was het Koningsdag bij Ora et Labora. We hebben de groepen samengevoegd, want er waren een paar afmeldingen en we wilden graag iets gezamenlijks doen. De dag zijn we  begonnen met gebak, want we hadden een jarige. Daarna hebben we een koninklijke woordzoeker gemaakt. Het was even lastig. De één was er snel klaar mee en andere gasten hebben de puzzel samen gemaakt.

Maar alle gasten hebben hun best gedaan en zijn actief bezig geweest. Natuurlijk hebben we een glaasje oranjebitter gekregen en geproost op de Koning dat kan niet ontbreken op zo’n dag!

Op het menu stond vandaag een koninklijke soep, wortelen met vis en aardappeltoefjes en een toetje van vroeger (Saroma)met mandarijn. In de middag hebben we een speurtocht gedaan. Op zoek naar de kroontjes die buiten verstopt waren. Hier stonden allemaal koninklijke vragen op. beantwoorden.

Na het vinden van alle kroontjes zijn we met zijn allen de vragen gaan. Enkele vragen waren: Wat is een lakei , Hoe heet het koninklijke zeiljacht? Uit hoeveel coupletten bestaat het Wilhelmus? De een wist meer dan een ander, maar samen kwamen we er wel! Als afsluiting hebben we het  Wilhelmus gezongen (en nee niet alle 15 coupletten maar wel 1 en 6). Omdat iedereen zo goed mee gedaan had kreeg iedere gast nog Wilhelmina pepermunt mee naar huis!
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life