15 jarig jubileumfeest zorghoeve Ora et Labora 1-6-2021

De voorbereidingen van het feest!


Wat gaan we doen met het jubileum? Het is nog coronatijd en we moeten nog voorzichtig zijn. Toch hebben we besloten om 4 dagen te feesten zodat alle gasten het 15 jarig jubileum mee konden vieren. Wat we gaan doen, dat is geen probleem voor het team, ideeën genoeg. Wat voor ideeën we hadden kunt u lezen hieronder in de nieuwsbrief.


Er waren veel voorbereidingen en er moest  van alles geregeld worden. Er werden dingen gemaakt voor de gasten, versieringen en bergen boodschappen gehaald.


Ieder heeft zijn steentje bijgedragen en 1 juni waren we klaar voor het grote jubileumfeest van 4 dagen!

Dinsdag 1 juni de verjaardag van Ora!

De slingers hingen op ,het versierde hart met een grote 15 stond aan straat, de koffie stond klaar het wachten was op de gasten. Dhr. Timmermans kwam met een grote bos bloemen voor de zorghoeve. Een mooi begin van een feestelijke dag!


Om tien uur was iedereen er, de gasten kregen een feestmutsje op dus het feest kon beginnen! We hadden een grote fototaart met fotocollage van de zorghoeve. Deze hebben we aangesneden en er lekker van zitten smullen. Caroline en Conny verwelkomden de gasten en vertelden iets over het 15 jarig bestaan. Ze vertelden dat er voor beide locaties een wensboom was en dat alle gasten een wens op mochten schrijven als cadeautje van Ora voor de gasten. Het team gaat proberen door de tijd heen de wensen te vervullen.

Bij een verjaardag horen ook cadeautjes en wat zijn we verwend: nieuwe kussen voor de buitenstoelen zodat iedereen weer lekker zacht zit, 2 nieuwe vlaggen wapperen weer aan de vlaggenmast en we hebben een mooi cadeau met een symbolische betekenis gekregen. Een vriendenkring: dit is een eeuwenoud teken van verbondenheid. Als je het kaarsje brandt in de vriendschapskring zal het degene die tot de vriendschapskring behoren  omarmen en geluk brengen. Gerrie Vermeulen en Johan Kimenai lazen een bijpassend gedichtje voor.


Wat zal ik schrijven over ík’
Ík’ ben een deel van ‘jij’
En ‘jij’ bent ík’ door dun en dik
En daarom zijn wij ‘wij’Ga nooit op zoek naar goede vrienden,
Die kans van slagen is heel klein.
Een goede vriend zul je pas vinden,
Door er zelf eentje te zijn.

We hebben met elkaar foto’s gekeken op het grote scherm en een filmpje over Ora. Hierna hebben we de BBQ aangestoken en Roger en Dik hebben heerlijk vlees voor ons gebakken. We hadden heerlijke ijstaart als toetje dus alle buikjes waren weer goed gevuld.


 Nadat iedereen ‘uit gebuikt’ was hebben we zitten wachten op Maiky maar die was helaas door omstandigheden veel  te laat. Hij kon nog net voor de gasten naar huis werden gebracht enkele liedjes op zijn accordeon  spelen.

Er hebben zelfs enkele gasten een dansje gewaagd waaronder de vogeltjes dans! Maiky heeft beloofd om nog een keer terug te komen zodat we langer kunnen genieten van zijn goede spel. Tenslotte kregen alle gasten een schrift met fotocollage van Ora erop en een Ora pen als aandenken aan het jubileum.


Voor het team was het feest nog niet voorbij want we hadden nog een ‘receptie’ voor de vrijwilligers met bubbels en een lekker hapje.

We hebben Caroline en de vrijwilligers die er al 15 jaar zijn even in het zonnetje gezet. Zij kregen een mok met 15 jaar hart voor Ora et Labora erop en met wat lekkers erin. Jac en Frans hebben het in ontvangst genomen.Jolanda, Lineke, en Ad,  ook voor jullie staat de mok klaar. Het wil toch wel wat zeggen al zolang  bij Ora! Wij zijn blij met al onze vrijwilligers en heel dankbaar voor hun inzet, zonder jullie hulp kunnen wij de zorghoeve niet draaiende houden! Het was een gezellig uurtje!Wat was het fijn om elkaar weer even te zien en te spreken. De meesten hebben hun vaccinatie gehad en komen weer  gezellig  naar Ora, want ook zij hebben de gasten en de gezelligheid van de zorghoeve gemist!


Woensdag 2 juni


Ook vandaag, woensdag 2 juni, de verjaardag van Ora weer gevierd. De dag begonnen met koffie en een lekker warm worstenbroodje.  Frans heeft zijn jubileum mok ingewijd na het “bakkie” ging de mok wel mee naar huis! Daarna hebben Caroline en Conny weer een woordje gedaan. Verteld van gisteren en de cadeaus die ze mochten ontvangen. Ook vandaag hadden er een paar gasten nog iets gemaakt voor de boerderij.

Dat is altijd leuk! Als verrassing voor de vrijwilligster en de gasten die altijd voor de bloemen zorgen hebben we ook nieuwe knipschaartjes geregeld, dus dat moet helemaal goed komen. Mevr. Kruijf heeft nog een toepasselijk gedicht voorgelezen wat goed paste bij de vriendenkring en Ora.

Daarna werd er een PowerPoint getoond van 15 jaar Ora. Er werd het een en ander bij verteld wat het net wat leuker maakte. En toen was het al weer etenstijd, tijd voor de bbq. Dik heeft vandaag weer heerlijk vlees klaar gemaakt. Beetje sla erbij, stokbrood en eten maar. Als toetje ijs met aardbeien. Gelukkig konden de gasten daarna heel even rusten want s middags gingen we aan de slag met de speurtocht.  20 vragen over de boerderij hingen verspreid over het terrein.  Het was warm en we gingen in kleine groepjes op pad en zoeken maar. Door de moestuin, langs de kippen, de bussen en zelfs bij het bord voor hingen vragen zoals: wie heeft de boerderij opgericht of hoe lang bestaat deze al? 

Toen iedereen de antwoorden had ingevuld konden we lekker aan de koffie. Er was 1 groepje (3 dames) dat 0 fout had. Mevr. Kruijf, Dinie van Reijen en Margreet Brouwers hebben een kanjer koek verdient, omdat zij de kanjers zijn die alles weten over de boerderij.  Het was al bijna tijd, maar toch hebben we nog snel een borrel erbij gepakt, zodat we met zijn allen nog een toast uit konden brengen op de vele mooie momenten die nog zullen komen!

Donderdag 3 juni

Vandaag, donderdag 3 juni, de dag zijn we begonnen met koffie en een beschuit met aardbeien. Dat was een goed begin. Caroline en Conny hebben weer een woordje gedaan, om de gasten die nog niet waren geweest even bij te praten over de cadeaus en de wensboom. Na de koffie kregen de gasten een woordzoeker over Ora. Mevr. Verduijn was hier zo snel in. Zij had hem meteen goed opgelost en heeft een kanjer verdient. Sommige gasten waren er wat langer mee bezig, maar dat maakt helemaal niet uit. Andere hadden nog tijd om gewoon een potje mens erger je niet te spelen. Want dat blijft toch leuk om te kunnen doen.


Tussen de middag kregen we pannenkoeken te eten. Er waren gasten die hebben geholpen met bakken ervan, bedankt hiervoor. En als toetje ijs met verse aardbeien. Toen was het tijd om heel eventjes te rusten, want ’s middags stond er bingo op het programma. Eerst een verhalenbingo met een heel verhaal over de zorgboerderij. Er zijn 4 verschillende gasten met de prijzen vandoor gegaan. Daarna konden we nog met zijn allen een borrel drinken. Aangezien we nog tijd over hadden, hebben we nog snel een rondje bingo, alleen de volle kaart, gespeeld


De meeste gasten deden weer enthousiast mee. Blijft leuk om te doen. Kortom we hebben weer een gezellige dag gehad met de donderdaggroep!

Vrijdag 4 juni

Vandaag zijn we de dag begonnen met koffie en taart, dat kan niet missen!

We kregen na de koffie bezoek van ‘speciale ‘gasten want we gingen een spel spelen wie is wie, een variant op wie van de drie.
In de eerste ronde kregen zij vragen om er achter te komen wie ze nu waren maar dat viel niet mee.
In de tweede ronde hadden zij een hint bij. Zoals een sjaal ,fles wijn, bruidsjasje, spiegel, en een kroontje. De derde ronde mochten ze wat meer vertellen. Onze gasten moesten de namen opschrijven van wie, wie was. Caroline alias Martien Meiland, Conny alias Willeke Alberti, Adrie alias hare koninklijke prinses  Beatrix.

Er moest ook gegeten worden en om half één kwam het trefpunt frietjes brengen met een kroket en als toetje hadden we saroma pudding met aardbeien. We hebben gesmuld. De aardbeien hebben we gesponsord gekregen van: Jong fruit bv.

We konden heel even “uitbuiken” maar algauw klonk er gezellige muziek van Dj Royor. en zanger Marcel. Zijn mooie schoenen bleven niet onopgemerkt! Algauw gingen de beentjes van de vloer en de armpjes de lucht in. We hebben ook verzoekjes aan mogen vragen en daar werd ook zeker gebruik van gemaakt. Wat hebben we genoten van de muziek. De middag vloog voorbij en zo kwam er een einde aan onze feestweek.
We willen iedereen heel hartelijk bedanken voor alle felicitaties, kaartjes, bloemen, cadeautjes,
maar ook voor ieders inzet om er een
fantastische feestweek van te maken!
Het was super!
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life