Zomerweek

Maandag 20 juli

Deze dag waren  wij te gast bij Ella de Rooij op een mooie locatie op de nieuwe vaart in Sprang-Capelle. We beginnen met koffie en iets lekkers en terwijl wij aan de koffie zaten hoorden  we hoefgetrappel. De verrassing, Henk van de Hoven kwam met zijn paard Eveline en rijtuig en alle gasten mochten om de beurt mee voor een ritje. Ook de duo fiets was er en Toine heeft met verschillende gasten een ronde gefietst door de omgeving. Adje Dekkers had ook nog een surprise en bracht twee kalfjes die erg van knuffelen hielden. Het toeval wilde ook dat we bij de buren van Ella op kraamvisite konden zij hadden puppy’s van drie weken. De dag kon al niet meer stuk en het weer werkte ook mee. Tussendoor genoten van het uitzicht en de dieren en van een heerlijke kop soep, broodje beenham en toetje . De dag werd af gesloten met een “borrel” en een bedankje voor de gastvrijheid een mooie bloemenbak en voor Henk een vogelhuisje. Beide gemaakt op Ora en met onze naam er ingebrand door Ad Kuijsters. Deze dag pakken ze ons niet meer af, een goed begin van de zomerweek.

Dinsdag 21 juli

Vandaag was het weer feest, Gerrie vierde haar verjaardag en had zelfgemaakte taart meegebracht waar iedereen van smulde. Tijdens de koffie hoorden we Henk met zijn viervoeter Evelien het erf op komen. Deze keer maakten  we ritjes door ’s Gravenmoer en iedere gast kon gezellig mee. Wat heeft iedereen genoten! Vandaag stond er een slaatje op het menu en een feestelijk toetje.

Ook de duofiets werd van stal gehaald en zijn er rondjes door Dongen en het dorp gefietst. Tussendoor werd ook nog hard gewerkt want de snijbonen moesten schoongemaakt enz. voor in de vriezer. Henk kreeg een kaart met mooie foto’s erop en voor Evelien waren er verse wortels uit de tuin gehaald, dat had zij zeker na deze twee dagen dik verdiend! Weer een heerlijke dag om op terug te kijken!

Woensdag 22 juli

Deze dag werd goed begonnen met koffie en wat lekkers. Op de zorghoeve rook het algauw heerlijk, Caroline en mevr. Kruijf waren pannenkoek aan het en  bakken. Buiten werd er pannenkoekboerengolfspel gespeeld. De bal werd met een stok waar een klomp aan zat   tussen de pannenkoekpakken heen gerold. Het was moeilijk maar sommige gasten hadden de slag te pakken!

Na de maaltijd volgde een heerlijk verjaardagstoetje van mevr. Kruijf, ijs met vruchten en slagroom. Hierna kwam Louise den Dekker om een workshop was tekenen te gegeven. Een creatieve middag met hele mooie resultaten. U hebt het zelf kunnen zien want iedere gast heeft de kaarten mee naar huis gekregen. Louise werd door Hennie bedankt met een zelf gemaakt cadeautje en wij kregen een mooi cadeautje terug: een mooi was tekening met de naam “vertrouwen” hoe toepasselijk voor ons op de zorghoeve. Ook dit was weer een fantastische dag waar we op terug kunnen kijken.

Donderdag 23 juli

De dag alweer goed begonnen met koffie en wat lekkers, want Hennie Meijer vierde zijn verjaardag. Daarna volgde een rustige ochtend. We zijn op ons  gemak met de duo fiets op pad geweest, hebben een spel gedaan, een rondje gelopen of op ons gemak een praatje gemaakt. Tussen de middag kwamen de mannen in actie, want  we gingen bbq-en. Dat was smullen hoor. Dik en Jan hebben gezorgd dat de hamburgers en courgette lekker gebakken werd. En Caroline had binnen de voorbereiding gedaan met slaatje, sla, eitje, en ga zo maar door. Na het eten kwam de dochters van Adrie. Met kerst hebben we hen eerder gezien en Hennie wilde ze graag nog een keer horen optreden. Dus Annemay en Femke hebben een muziekmiddag verzorgd. Ze hebben allerlei genres gezongen, het maakte niet uit wat, en ze konden het  of ze hebben daartoe een poging gedaan. Zelfs liedjes uit de Efteling hebben we gehoord. Kortom, ook vandaag hebben we weer genoten van deze mooie dag!

Vrijdag 24 juli

De laatste dag alweer… toen alle gasten er waren begonnen we met een kopje koffie of thee. Het viel de gasten op dat er een gewoon koekje bij zat. Maar wat men niet wist is dat dit met voorbedachten rade gedaan was.  Vandaag brachten Conny en Jannie met een aantal gasten een bezoek aan de beesten bij Ad Mutsaers. Het blijft altijd weer mooi om met kleine kuikentjes en konijnen te knuffelen. Er waren ook een paar waaghalzen die de alpaca durfden te voeren. Bedankt Jan en Jan voor het extra ritje.! Bij thuiskomst op Ora et Labora was de tafel gedekt en werd door Eveline en Vicky een high Tea voor de gasten voorbereid. We begonnen met een goedgevulde groentesoep met een stokbroodje met kruiden boter. Daarna een mini worstenbroodje. Op een klein bordje lag een kleine wrap (met Philadelphia, sla ham ) Een klein broodje met eiersalade en een kipspiesje. Na deze gang was er nog een klein slaatje met ei en tomaatje. Dit vroeg om een pauze en had Eveline had nog een gedicht van Annie M.G Smits gevonden dat Conny heel goed kende als lied. Van het hartige gingen we over naar de zoete rondes “ voor mij niets meer hoor”  riep een gast totdat de Tokkelroom met lange vinger, slagroom en aardbei geserveerd werd tja…. dat laat je niet zomaar staan! De macaron , bonbon en ½ cakeje smaakte goed bij de koffie of thee. Als frisse afsluiter was er nog een klein schaaltje bosvruchten boeren yoghurt met slagroom en aardbeien. Het was in goede aarde gevallen en deze week is voor herhaling vatbaar !!!

Pas op voor de hitte
Denk aan juffrouw Scholten,
die is vandaag gesmolten
helemaal gesmolten, op de Dam.
Dat kwam door de hitte,
daar is ze in gaan zitten als je soms wil weten hoe dat kwam.

Als een pakje boter,
maar dan alleen wat groter,
is ze uitgelopen, voor het paleis.
Enkel nog haar tasje
lag daar in een plasje…Alle kranten hebben het vermeld

Ja, daar staat het, kijk maar: dame smelt.
Die arme juffrouw Scholten…
helemaal gesmolten…
Als dat jou en mij eens overkwam…
Laten we met die hitte 
overal gaan zitten…

maar vooral niet  midden op de Dam !!
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life