Valentijnsdag

Ook op de zorghoeve willen we stilstaan bij Valentijnsdag. Caroline vertelde de gasten waar deze dag vandaan komt. Er zijn verschillende verhalen over deze dag maar het meeste geloofwaardige verhaal is van priester Valentinus. Hij zegende huwelijken in terwijl dit verboden was door de keizer. Op 14 februari kreeg hij de doodstraf, de priester liet een briefje achter voor de dochter van de stadhouder en daar stond op “van je Valentijn”. Bij de koffie hebben we gesmuld van liefdeszoenen en heeft iedereen een hartje aan een koord gekregen. Deze moest bij buurman of buurvrouw omgehangen worden en daarbij iets aardigs, liefs zeggen of compliment geven. Het viel de gasten niet mee maar er klonken toch aardige dingen heen en weer zoals: dat je nog lang gelukkig mag zijn, samen goeie gabbers mogen zijn, Je hebt je hart op de goede plek.

Tijdens de maaltijd hebben nog een mooi gedicht voor gelezen met als slot:

Niet één keer omdat het toevallig Valentijn is, want één keer per jaar is niet genoeg.

Dus laat vaker merken, dat je dankbaar en blij bent met elkaar.

Ook op de steenuil hebben we stil gestaan bij Valentijnsdag. Met zijn allen besproken wat we vroeger gedaan hebben aan/met Valentijnsdag. Maar daar kwam niet zoveel  uit. Nu vonden de gasten het leuk om te horen, dat ze een compliment kregen van een andere gast.

En een hartje omgehangen, zodat we toch stil staan bij Valentijnsdag. We hebben ook nog besproken hoe ze dit in andere landen vieren. De gasten vonden dat leuk om te horen.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life