Sinterklaas

Op woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 december hebben we sinterklaas gevierd bij de zorghoeve. We hebben het over 3 dagen verspreid en op beide groepen apart gehouden, zodat we genoeg afstand konden bewaren. En dat ging goed.


Op alle 3 de dagen is er nog een Piet langs geweest. Op woensdag kwamsinterklaas die met pensioen was, weer helemaal tot leven en bleef heel de dag in zijn rol. Samen met zijn maatje die spontaan de pietenrol kreeg! Piet had voor alle gasten een cadeautje bij zich. Op woensdag en donderdag hebben we een verhalenbingo gespeeld met een verhaal over de zorghoeve. Het was af en toe moeilijk om te luisteren naar het verhaal en tegelijk op getallen te letten, maar uiteindelijk is de bingo toch gevallen. Op woensdag zijn we verwend met een broodje beenham en donderdag en vrijdag hebben we lekker frietjes op. Op vrijdag hebben we een ander spel met de gasten gespeeld. Ze mochten gooien met een dobbelsteen en aan de hand van welke afbeelding ze gooiden kregen ze een opdracht. Zoals  iets tekenen, een liedje afmaken, een rekensom oplossen, etc. De gasten waren er goed in en deden actief mee.
Ook de zorghoeve is weer goed verwend. Op de steenuil kregen we een grote muziekbox, zodat we deze op tafel kunnen zetten en gezamenlijk kunnen genieten van de muziek. Op Ora kregen we een heel groot pim-pam-pet spel. Zodat we goed kunnen zien welke letter er gedraaid wordt. 

De week erna kregen de gasten van Sint nog een cadeautje want blijkbaar hadden de bloembolletjes die in het cadeautje zaten de hitte in Spanje niet overleefd! We hopen dat er nu voor iedereen toch nog  bloemetjes gaan bloeien!
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life