Pannenkoekendag

Op vrijdag 22 maart was het nationale pannenkoek dag en het is al een beetje traditie geworden dat kinderen van  PCB de Wegwijzer met hun juffen  op Ora en de Steenuil pannenkoeken komen bakken. Deze keer was het groep 5/6, zij kenden het nog van vorig jaar en waren al een beetje thuis op de zorghoeve. Als welkom werd het pannenkoeken lied van André van Duin voor ons gezongen op beide locaties.

 

 

 

Daarna werden de handen uit de mouwen gestoken en werd er in groepjes heel hard gewerkt. De koksmutsen werden versierd, beslag werd gemaakt en algauw rook het heerlijk op beide locaties. Ook werd er geoefend met het omhoog gooien van de pannenkoeken.

 

 

 

 

Voor tafelversiering werd gezorgd op de steenuil en er werden mooie bloemstukjes gemaakt. Bij Ora werden volop handen gemaakt om daarvan een mooi aandenken van deze dag te maken.

Een krans van grote en kleine handen die verbonden zijn met elkaar. Ook werden er heerlijke toetjes gemaakt. Er was zo hard gewerkt dat er zelfs tijd over was voor spelletjes. Wat was het gezellig, jong en oud aan tafel smullend van al het lekkers.

De kinderen zorgden ervoor dat onze gasten niets tekort kwamen. Nadat alles weer was opgeruimd namen de kinderen afscheid met het pannenkoeken lied en een polonaise, alle gasten kregen een mooie zelfgemaakte bloem van de kinderen.

Daarna mocht de juf nog een krans met handen uitzoeken voor in de klas. Er waren er drie gemaakt, één voor Ora en één voor op de Steenuil. Ook het bedank vuurwerk van onze gasten ontbrak niet. We kunnen terugkijken op een super gezellige dag met jong en oud samen.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life