Kerstviering 23 December

Als team hadden we besloten het eens een keer anders dan anders te doen. De locatie werd geheim gehouden voor de gasten. Op maandag, de dag van de kerstviering, kwamen de gasten erachter dat we deze keer kerst aan de Vaartweg vierde. Er was een pad vol met sterren en deze mochten de gasten volgen. Zij kwamen uit bij de gereformeerde kerk.

 

 

 

Eerst hebben we met zijn allen koffie gedronken met lekker stuk gebak, in de zaal achter de kerk.

 

 

 

 

Daarna zijn we de kerk binnen gegaan waar onze chauffeur Dik op het orgel speelde.

 

 

We hebben met elkaar gezongen en naar een verhaal geluisterd over een kind dat sterren op het voetpad tekende, zodat een meneer deze volgde en de man werd uitgenodigd om met het gezin mee te eten.

Annemay en Femke, de dochters van Adrie, hebben mooie liedjes gezongen en begeleide zichzelf op de gitaar. Nella, een kennis van Conny, heeft een stukje over sterren verteld vanuit de bijbel. De wijzen die de koningsster volgde en bij een stal uit kwamen waar Jezus in de kribbe lag. “En de ster, waar schijnt die vandaag? Nou ik hoop in ons allemaal! Laten we het licht ook uitstralen de wereld in, zodat er vrede mag komen op aarde, zoals God het wil.”

Na de viering zijn we terug gegaan naar de zaal, waar het al heerlijk rook naar soep. Mijntjes soep uit ’s Gravenmoer heeft voor een heerlijke lunch gezorgd. Om 14.00 uur kwamen de chauffeurs weer om alle gasten thuis te brengen. Iedereen, hoe kan het ook anders, kreeg een ster van koek mee met een mooie kerstwens eraan:

 

Mag deze ster van verdraagzaamheid, liefde en vrede

Jullie hart verwarmen en als een lichtje

voorgaan in het nieuwe jaar
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life