De olympische winterspelen

Op maandag 11 februari was het eindelijk zover. We hebben er lang naar uitgekeken maar toen hebben we de olympische winterspelen van Ora et Labora geopend. 

Conny vertelde een verhaal over de winterspelen en ondertussen kwam Vicky aanrennen met het olympische vuur.Deze heeft ze bij Ora en de Steenuil gebracht, zodat op beide locaties de winterspelen van start konden gaan.
Er is deze dag ook sneeuw gemaakt omdat we in de wintersfeer wilden komen en  het buiten 9 graden was!

 

De gehele week hielden we ons bezig met verschillende spellen. Bijvoorbeeld de toren van Pisa, domino, sjoelen of een moeilijke puzzel. Ook aten we lekkere winterse maaltijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag stond er heerlijke bruine bonensoep op het menu met een stokbroodje. 

Hier genoten de gasten lekker van. Ook de stamppotten hebben niet ontbroken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag hebben we pannenkoeken gegeten, gebakken door mevr. Theeuwes en dhr. Bosmans. Voor vrijdag stond er snert op het menu.

De hele week is er fanatiek gespeeld. Terwijl er gasten waren die de toren van Pisa speelden, was één van de toeristenpoppetjes het beu en viel hij zo in de bouillon van Ad Kuijsters.

De hele week hebben de gasten enthousiast meegedaan met de spellen en vrijdag was dan de prijsuitreiking. Omdat de scores zo dicht bij elkaar lagen, hebben we ervoor gekozen om maar gewoon alle namen in een hoed te doen en hier een winnaar uit te trekken en iemand voor de troostprijs. Op beide groepen waren er gasten van andere dagen getrokken, dus vrijdag konden de prijzen nog niet uitgereikt worden. Maar de gasten die gewonnen hadden, kregen hun pakketje de week erna.

Op vrijdagmiddag hebben we de winterspelen afgesloten met een heerlijke bowl.

Hier hebben we allemaal van genoten!

De winnaars, de prijs bestond uit een mooie muts en een grote zak met snert en een rookworst. De troostprijs was het zelfde alleen in een kleinere versie.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life