Zomeractiviteiten


Op woensdag 18 juli was het zover, het eerste deel van de zomerweek is van start gegaan. We hebben de gasten van Ora en de Steenuil bij Ora ontvangen. Eerst hebben we lekker koffie met cake op. Daarna zijn we begonnen met boerengolf. We hadden verschillende hindernissen op de parkeerplaats uitgezet en de gasten mochten met een stok met een klomp eraan tegen een bal aan meppen om de hindernissen te nemen. De ene keer moesten ze juist slalommen, een andere keer door een tunnel of onder stokken door. Er stond van alles voor ze klaar. En ze hebben dit ook allemaal goed doorstaan. De winnaar van deze dag was Dhr. de Vries. Dhr. had met de minste slagen het parcours  afgelegd. De troostprijs ging  naar Hennie Meijer. Hij had het meeste slagen nodig voor de hindernissen. Maar het maakt niet uit, we hebben met zijn allen plezier gehad

Daarna was het tijd voor de BBQ. We hadden nog een kok nodig die ons vlees kon bereiden en dat was niemand minder dan dhr. Molegraaf. Hij heeft met liefde het vlees voor onze gasten gebakken. ’s Middags was het tijd voor een bingo met zomerse prijzen. De een ging er vandoor met een doos chocolaatjes, terwijl een ander juist een klein waaiertje of een handdoek heeft gewonnen. Helaas konden we niet allemaal winnen bij de bingo. We hebben ons vandaag prima vermaakt. De zon heeft volop mogen schijnen en we hebben genoten van de zomerse dag!

Donderdag 19 juli Aziatische dag:

In het kader van de zomeractiviteiten hadden we op donderdag 19 juli een Aziatische dag op de Zorghoeve. Alle gasten kwamen gezellig bij elkaar op het terras van “Ora”.

Na de koffie kwamen Conny, Eveline en Adrie in Aziatische gewaden deze dag inleiden. Degenen die mee wilden doen konden aansluiten bij de zit-yoga en de klankschaalmeditatie. Sommigen vielen door de ontspanning in slaap, anderen voelden zich wel ontspannen maar ook fit na deze oefeningen.

Op de veranda kon men ondertussen proberen met stokjes de kroepoek te pakken en te eten. Er werd mikado gespeeld. Ook werden er foto’s gemaakt waarop de gasten Aziatisch lijken of kijken.

Layla is ondertussen druk bezig met de voorbereidingen van de loempia’s en satéstokjes. Ze heeft enorme loempia’s gemaakt, die een maaltijd op zich waren. Daarbij kregen we een satéstokje en voor de grote eters was er ook nasi. Er werd gesmuld!

’s Middags speelde Layla op haar gitaar en zong Indonesische liedjes: over moeders, vaders en de liefde. Op verzoek speelde ze ook ”Soerabaja”. Dat bracht herinneringen en emoties boven bij sommige gasten. Voor de gezelligheid speelde Layla ook Berend Botje en iedereen zong mee en Hennie speelde mee op zijn mondharmonica.

Het was een gezellige dag. De gasten genoten zichtbaar. Hans en Layla werden tot slot bedankt met een mooi stukje met vetplantjes.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life