Paasviering

De week voorafgaand aan Pasen 26 maart t/m 30 maart

Op maandag 26 maart zijn we begonnen met de voorbereiding voor de Paasdagen bij Ora. Voor degene die het nog weten: we hadden vorig jaar jonge kuikentjes. Om dit jaar ook iets speciaals te hebben, hadden we aan Ad Mutsaers gevraagd of hij dit jaar weer een idee voor ons had. En nu kwam hij met het idee van jonge konijntjes! Maandagmorgen kwam Ad ze brengen, moeder konijn, samen met 6 kleintjes. Ze zitten buiten in een hok, maar worden regelmatig even naar binnen gehaald om lekker te kroelen met alle gasten. Ook de honden Jet en Sjirco zijn er dol op!
Conny is samen met Ad Kuijsters met de paaspotjes verder gegaan. Gasten hadden deze al eerder versierd en nu werden er bloembollen in gezet. Ook de lintjes met de gedichten zijn vast klaar gemaakt, zodat deze van de week aan de potten gemaakt kunnen worden.
’s Middags hebben we de tv aan gezet, zodat een aantal gasten naar de zandtovenaar konden kijken. Blijft altijd iets moois om te zien. Natuurlijk kregen we bij de koffie/thee een lekkere paaskoek en kwamen er tussendoor de chocolade paaseieren voorbij. Dat was al genieten!
Woensdag zijn de gasten op de Steenuil creatief geweest met bloemen en hebben een mooi paasstukje gemaakt. Middags hebben we met beide groepen paasbingo gespeeld met natuurlijk allemaal prijsjes die te maken hadden met Pasen. Weer een gezellige dag!

Donderdag 29 maart.

De paasviering begon met het drinken van een kopje koffie of thee met een gevulde paashaaskoek. Ondertussen waren de kleine konijntjes er ook weer bij. Hierna gingen we met zijn allen naar buiten waar inmiddels een waterig zonnetje scheen. Hier was een paaseieren speurtocht uitgezet, waar in groepjes naar de eieren gezocht werd en de bijbehorende vragen werden beantwoord. Het groepje van vrijwilligster Marja waar in ieder geval Monique bij was had de meeste goede antwoorden. De winnaars!! De gasten van “de Steenuil” kwamen naar “Ora” en we konden  aan de  fleurig gedekte tafel plaatsnemen om aan de Paasbrunch te beginnen.

Eerst las Ad Molegraaf met duidelijke stem een paasgedicht  voor. De aardappelgratintaartjes werden geserveerd. Hierna pasteitjes met verschillende vullingen en sandwiches met eiersalade. Er waren ook nog mini saucijzen-, kaas-,of worstenbroodjes. Paasstol en advocaat vla waren het toetje. Tussen al deze heerlijkheden door was er een mooi paasverhaal wat ons allemaal aan het denken zette. Dit werd voorgelezen door Conny die het verhaal ook had gevonden en bewerkt. Na het eten las mevr. Theeuwes nog een gedicht voor.

Na een korte rustpauze kwam er de Paasquiz. De ene tafel met vooral dames “de Paaskonijntjes” tegen de andere tafel met vooral heren “de Paashazen”. De Paaskonijntjes wonnen met 1 punt verschil van de Paashazen. Toen was het alweer tijd voor de gasten om naar huis te worden gebracht. Iedereen kreeg nog een mooi versierd potje met narcisjes mee. Wij vonden het een fijne Paasviering en volgens mij en zo te zien, waren de gasten ook heel tevreden.

Vrijdag 30 maart, ook wel goede vrijdag. We begonnen de dag met een kop koffie/thee en een grote gevulde paashaas. Die ging er bij de meeste gasten wel in. Na de koffie gingen we aan de slag met een speurtocht. Op het terrein van Ora hadden Mary en Caroline overal eieren verstopt, met daar vragen op. De gasten zijn in groepjes naar buiten gegaan en alle eieren gaan zoeken, zodat ze antwoord konden geven op de vragen. Zowel bij Ora als op de Steenuil. Na de speurtocht zijn we bij Ora samen gekomen, zodat we de antwoorden nog konden bespreken en we tot de conclusie kwamen dat een groep van de Steenuil gewonnen had. Zij hadden maar 1 vraag fout en de andere groepen 2. Na de speurtocht zijn we doorgegaan met de paasquiz. Nu zaten we in de paassferen, even kijken wat alle gasten nog weten van en over Pasen. Ze deden enthousiast mee. Voor we het wisten was het al tijd om de tafel te dekken voor een paasbrunch. We begonnen met een goed gevulde groentesoep. Na de soep heeft Caroline een paasverhaal voorgelezen. Daarna aardappelgratin in verschillende smaken, mini worstenbroodjes, saucijzenbroodjes en kaasbroodjes, mini pasteitjes in allerlei smaken, paasbrood en nog sandwiches met eiersalade. Voor de liefhebber zelfs nog een hard gekookt ei. Toen dit allemaal op was, heeft mevr. Kruijf nog een paasgedicht voorgedragen. Daarna gingen we door naar het toetje. Dit keer advocaten vla, met slagroom. Jullie lezen het goed, advocaten vla. Hier hebben de gasten nog lekker van zitten smullen. ’s Middags hebben we het rustig aan gedaan met een spel of gewoon op ons gemak zitten kletsen. Toen de gasten naar huis gingen kregen ze allemaal nog een potje (versierd door medegasten) mee naar huis met hier een narcissenbol in. Hier waren ze stuk voor stuk blij mee!

 




Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life