Koningsweek

Vanaf maandag tot vrijdag hebben wij op de zorghoeve koningsdag gevierd. Elke morgen oranje koeken bij de koffie en het menu was ook op de koningskleuren aangepast. We hebben tomatensoep gegeten en worteltjes en toetjes met mandarijnen en oranjevla enz. We hadden verschillende spellen te leen van Jan en Liesbeth Sprangers.
Zoals een visspel, wie brengt de meeste “vissen” in een minuut naar de overkant. Bij het klompenspel moesten balletjes in de klomp gegooid worden en een ringgooi spel. Heel de week is hier goed gebruik van gemaakt.
We hadden ook een vragenspel over het koninklijk huis, wat ook herinneringen opriep aan de koninginnen dagen van vroeger. Natuurlijk hebben we ook veel gezongen onder andere de liedjes die bij de aubade werden gezongen zoals in een blauw geruite kiel, Piet Hein. Ook het Wilhelmus en we hebben van Ad Molengraaf een couplet geleerd dat hij vroeger altijd zong dat ging namelijk zo: Wilhelmus van Nassau geef mij een nieuwe fiets, ons vader moest mij douwen de trappers deden het niet!
We hadden ook elke dag een pot gevuld met knikkers en de gasten mochten raden hoeveel knikkers er in de pot zaten. Elke dag een ander getal en elke dag was er een prijsje aan verbonden. De gelukkige winnaars waren: Wendy en Bert(hij wist het juiste aantal te raden), Peter en dhr. Snoeren.

We hebben een leuke en gezellige week gehad.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life