Kerstviering

Op vrijdag 21 december was onze jaarlijkse kerstviering van Ora et Labora. Alle gasten werden thuis opgehaald door onze chauffeurs en chauffeuses, soms zelfs met hun eigen auto. Die waren soms ook zo groot, dat ze wel op een bus leken. Van thuis uit werden de gasten naar SED gebracht waar al het personeel ze op stond te wachten in hun speciale “Ora”-kerstjurkjes en -trui. Je kon gaan zitten waar je wilde en kreeg een kopje koffie of thee.

Daarbij werd er een cupcake of donut geserveerd. Dat was smullen. Ondertussen was de zangvereniging uit ’s Gravenmoer, het volkskoor ’s Gravenmoer, ook binnen en gingen ze klaar staan om voor iedereen een concert(je) te geven. Ze zongen van allerlei liederen, kerst- maar ook meezing- of luisterliedjes. Er was ook gelegenheid om te dansen wat sommige gasten dan ook deden. Er werd zelfs een polonaise ingezet. Rond twaalf uur werden de gasten aan tafel verzocht voor het kerstdiner. Iedereen had een persoonlijke kerstmenu kaart en de tafels waren al ingedeeld. Het menu op de kaart werd niet helemaal goed gevolgd door de kok, maar dat deed niets af van de smaak.

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk gaat het op zulke dagen voornamelijk om de gezelligheid met elkaar. En dat het gezellig was zal iedereen wel beamen. Voordat de maaltijd begon keken Conny en Caroline nog terug op het afgelopen jaar en werd er verteld wat we allemaal op de zorghoeve beleefd hadden. Ook de zieken en de overleden gasten en vrijwilligers werden nog even herdacht.

Tussen de gangen door werd er nog een mooi gedicht voorgedragen door Conny (uit naam van mevr. Kruijff).

Nadat iedereen voldoende had gegeten, kregen alle gasten nog een presentje in de vorm van een potje stoofperen met een speciale kerstwens mee.

We kunnen terugkijken op een geslaagde kerstviering en we hopen dat we er nog vele met iedereen kunnen vieren.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life