Carnaval 2018

Maandag 12 februari

Natuurlijk doen we op de Zorghoeve ook een beetje mee met de carnaval. Voor we het in de gaten hadden zaten we,  voor de koffie al, allemaal met een mooie pruik, pet of hoed op ons hoofd.
We hebben ons uitgeleefd met het ballonspel en een potje sjoelen. Er was ook een feestelijk menu : frites met sla, appelmoes en een knakworst. Na het eten zijn we naar de buren gegaan om een spel te doen met de hele groep.
Iedereen kreeg 2 bordjes om op te houden. Eén rode met : ‘nietwaar’ en een gele met : ‘waar’.
Er werd een stelling genoemd door Conny en als je dacht dat het klopte hield je het bordje ‘waar’ op en klopte het niet dan het bordje ‘niet waar.  De dames “tuttebellen” speelden tegen de heren “de Ora boys”.
Het werd nog heel spannend, maar de dames wonnen toch met 1 punt verschil. Hierna kregen we allemaal een advocaatje met slagroom en was het  alweer tijd om naar huis te gaan. Alle gasten werden nog verrast met een zakje met snoepharten. Al met al een gezellige dag!

Dinsdag 13 februari

Ook vandaag  hebben wij er een gezellige dag van gemaakt!
Na de maaltijd met lekkere frietjes kwamen de overbuurtjes weer om samen het spel waar of niet waar te spelen. De damesgroep “de schatjes “tegen de heren groep voor het gemak ook weer Ora boys. Enkelen vragen waren: Bamboe kan meer dan een meter per dag groeien. (Waar: bamboe is de snelst groeiende grassoort ter wereld.) Charlie Chaplin werd derde in een wedstrijd voor Charlie Chaplin dubbelgangers.(waar) Speelkaarten zijn oorspronkelijk gemaakt om de toekomst te voorspellen en niet om een spelletje te doen(waar, pas in de 16e eeuw kreeg het kaartspel zijn huidige verschijningsvorm en gebruik).De nagel van de wijsvinger is bij de mens de snelst groeiende nagel. (niet waar , de nagel van de pink groeit het snelst.) Dit keer was het ook spannend tussen de twee groepen en met één punt verschil hebben “de Ora boys” gewonnen!
Ook deze middag hebben we afgesloten met advocaat met slagroom. Als prijs kregen alle gasten hartjes mee naar huis, wat ook een beetje voor Valentijn was.

Donderdag 15 en vrijdag 16 februari

Donderdag en vrijdag hebben we de middagen samen met de gasten van Ora en de Steenuil  bingo gespeeld. Beide middagen werden we geassisteerd door de kinderen van Corina. Harm was een goede bingoleider op donderdag en Mariska heeft de vrijdag laten zien dat zij het ook kon. Ook hebben we de middagen genoten van een sapje en wat zoutjes op tafel.
Er waren mooie prijzen en de gasten hebben genoten. Twee leuke middagen om een feestelijke week af te sluiten.
Helaas kwamen we bingoplankjes tekort dus er moest ook met een papieren bingokaart en pen gewerkt worden. Voortaan is dat niet meer nodig want we hebben nieuwe bingoplankjes aangeschaft uit de giftenpot.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life