21 september wereld alzheimer dag!

Op vrijdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Hier wilden we met de zorgboerderij ook bij stilstaan en daarom hebben we daar een hele week aandacht aan besteed. Op maandag 17 september hebben we op beide groepen tijdens de warme maaltijd gedichten voorgelezen en uitleg gegeven over Alzheimer. We hebben zelfs een collectebus gemaakt, zodat de gasten ook een bijdrage konden doen als ze wilden. De meeste gasten reageerden enthousiast en vonden het een mooi doel en deden dan ook geld in de collectebus. ’s Middags zijn we aan de slag gegaan met het maken van vergeet-me-nietjes. Deze staan centraal voor de Alzheimer stichting. De gasten mochten ze mee naar huis nemen of op de Zorghoeve een mooi plekje gegeven.

Op dinsdag hadden we minder tijd, omdat het Prinsjesdag was. Toen hebben we ’s ochtends even stilgestaan bij Alzheimer en hebben we op tijd gegeten, zodat we ’s middags met zijn allen voor de tv konden zitten.
Op woensdag hadden we meer tijd en zijn we ’s ochtends al gaan knutselen aan de vergeet-me-nietjes. ’s Middags hebben we met beide groepen een gezamenlijke bingo gedaan. Dat was weer even geleden en vonden de gasten vonden het leuk om te doen. Dit hebben we afgesloten met een lekker raketje. Het was er mooi weer voor. Op donderdag hebben we andere gedichten voorgelezen, zodat we het ook deze dag  met de mensen over alzheimer konden hebben. Vrijdag 21 september was het dan Wereld Alzheimer Dag. Deze dag hebben we alle gasten, vrijwilligers en het team een vergeet-me-niet speldje opgespeld gekregen. Deze hebben we besteld, zodat iedereen kon zien dat we er als zorghoeve iets mee wilden doen. De gasten vonden het leuk om een speldje te krijgen. Sommigen hadden het speldje de maandag erna nog op! Na de koffie zijn we de opbrengst in de collectebus gaan tellen. En uiteindelijk heeft de Zorghoeve met de collectebus €90,– opgehaald. We zorgen ervoor dat dit geld bij Alzheimer Nederland terechtkomt.

Allemaal bedankt voor de bijdrage!
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life