Zomerweek op de zorghoeve

 

 

 

 

 

Maandag 28 augustus

Tijdens de koffie kwam de koffer op tafel met verschillende attributen erin, dit moest de gasten wegwijs maken waar we die dag naar toe zouden gaan. Want de vakantie op Ora en de Steenuil was begonnen.
Heel de week zijn beide groepen samen om wat vakantie gevoel te krijgen. In de koffer zat een strandlaken een strandbal een zonnebril. De gasten hadden al snel door dat we een dagje naar het “strand” gingen. Na de koffie gingen we met de bussen naar Oosterhout om daar de zandsculpturen te bewonderen.

Niet iedereen wilde mee, de achterblijvers zijn bezig geweest voor de maaltijd.
We hebben heerlijk gebarbecued.Na het eten mochten de gasten zelf aan de gang met zand om een mooie sculptuur te maken.
De dag is omgevlogen en we hebben genoten van onze “stranddag”.

 

Dinsdag 29 augustus

Vandaag zijn de gasten op Europa tour geweest.

Zij werden ontvangen op de zorghoeve door de tourorganisatie OEI “voor al uw reizen.”

We starten op het vertrouwde adres de Zorghoeve met een hartelijk welkom aan de gasten die zich opgegeven hebben voor de Europa tour. Natuurlijk met een heerlijk kopje Cappuccino  want de reis ging naar  Italië en de eerste stop was bij de toren van Pisa. Wat nog een hele uitdaging was om deze recht te houden! De tweede stop hielden we bij een prachtig terras waar we uitzicht hadden op de bijzondere steenuil! Daar werd een heerlijke maaltijd geserveerd. Van minestronesoep en pizza, de  tiramisu was een heerlijke afsluiting. Waarna de reis snel huiswaarts  ging via Frankrijk want een kans op een frans souvenir lieten de gasten zich niet onthouden. De gasten konden deze winnen tijdens een spannende bingo. Als herinnering aan een gezellige dag ( en omdat Engeland brexit gaat) kregen de gasten nog een engelse drop mee. houdOEI

Woensdag 30 augustus

Dit is al de derde dag van onze gezellige zomerweek. Als Conny, Caroline, Marjan en Adrie met de koffer komen is al snel duidelijk welk thema deze dag heeft.

De dames zijn namelijk uitgedost in mooie Chinese gewaden, Indonesisch gebatikte blouses en Vietnamese hoofddeksels….. Uit de koffer komt een wajangpop, eetstokjes en een Chinees teken voor gezondheid…..natuurlijk gaat de reis vandaag naar: Azië.  Bij de koffie krijgen we Indische cake. Dan komen Hans en Layla (die Indonesische is) met schalen vol Indonesische hapjes die we als voor- en nagerecht gaan gebruiken. De gasten die dit leuk vinden kunnen helemaal rustig worden bij de yogales en klankschaalmeditatie. We oefenen met eetstokjes, dit gaat eigenlijk best goed bij veel gasten. Dan mogen we gaan proeven van de loempia’s en risolles en groene gevulde pannenkoekjes. Allemaal heel bijzonder en lekker. Tussen de gangen in pakt Layla haar gitaar en zingt  prachtige Indonesische liederen over moeders en vaders. Veel van ons zijn tot tranen bewogen.

 

 

 

 

 

‘s Middags kunnen we buiten onder de parasols bingo spelen met mooie Aziatische prijzen om te winnen. Dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. De gasten hebben zichtbaar genoten van deze dag en wij ook!

 

 

Donderdag 31 augustus

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij de zuiderburen, namelijk België! Tijdens de koffie met een lekkere wafel op en  hebben een quiz gedaan over België. Met vragen zoals: waar staat manneke pis, wat is de bijnaam voor het nationale elftal, wat wordt bedoeld met Brussels lof, wie werd er de kannibaal genoemd. Om te kijken wat de gasten allemaal weten van België. Het viel niet tegen wat de gasten wisten over onze zuiderburen.  Na de quiz hadden we nog even tijd voor een spel of rondje lopen, want we mochten weer op tijd aan tafel zitten voor het middageten. We hebben namelijk lekkere Vlaamse frieten gegeten. De eigenaar van ’t Trefpunt heeft deze gebakken en kwam de frieten persoonlijk bezorgen. Deze gingen er bij alle gasten prima in. Na het middageten was het tijd voor een paar Vlaamse kermisspellen. Tussendoor hebben we nog genoten van een lekkere praline.

 

 

 

 

 


Vrijdag 1 september

Afsluiting van een gezellige zomerweek. Op vrijdag hebben we de zomerweek afgesloten in ons eigen kikkerlandje. Na een reis door meerdere landen waren we deze dag weer terug in ons vertrouwde Nederland.
De gasten werden ’s morgens tijdens de koffie verwend met een heerlijke Hollandse stroopwafel. Na de koffie gingen de gasten in 2 groepen het Oer Hollandse spel “Mens erger je niet” spelen en zijn de dames Kruijf en Vermeulen aan de slag gegaan in de keuken. Ze hebben samen maar liefst 60 pannenkoeken gebakken voor de gasten.  De heer van Gorkum zorgde ervoor dat het beslag steeds werd gemaakt zodat de dames door konden blijven bakken. De maaltijd werd gestart met een heerlijke tomatensoep en daarna kwamen de pannenkoeken op tafel waar iedereen van gesmuld heeft. Als afsluiting kregen de gasten een vlaflip met slagroom! ’s Middags hebben we met de hele groep het hilarische spel “Ik hou van Holland” gespeeld. Ook van deze afsluitende dag hebben de medewerkers en gasten erg genoten.

 
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life