Koningsweek

Maandag 24 april

Vandaag begon de koningsweek, het menu voor vandaag was al aangepast! Worteltjes en oranje vla dit was om erin te komen. Ook was er die ochtend te horen dat de gasten het Wilhelmus nog konden zingen en Oranje boven. Rond twee uur kwamen de gasten van de Steenuil naar Ora om oranje bingo te spelen.
Het was gezellig druk en het was even moeilijk om iedereen stil te krijgen zodat iedereen de nummers goed konden horen. Wie het bovenste rijtje vol had mocht bingo roepen en had als prijs Wilhelmina pepermunt. De gelukkige was Piet Damen. De volgende ronde was het bovenste en onderste rijtje een appelsientje en de gelukkige was Wendy van Kesteren. De laatste ronde was heel de kaart vol en de gelukkige was Jo de Jong, zij kreeg een mooi oranje lichtje. Een valse bingo is één keer voor gekomen en dan moest er gezongen worden.
Geen probleem voor de groep. Tijdens de koffie hebben we afscheid genomen van Stenia. Zij breit er een eind aan op de zorghoeve. Stenia heeft een nieuwe baan in Breda en gaat bij mensen thuis een stukje activiteiten begeleiding doen. We hebben voor haar het afscheidslied gezongen en natuurlijk was er een mooie kaart met een breiwerkje erop. Namens de gasten heeft Henk de Jongh een woordje gedaan en bedankte haar voor de gezelligheid en inzet op de zorghoeve. Stenia kreeg een cadeaubon en mooie bos bloemen.
We wensen haar succes met haar nieuwe baan en wensen haar het allerbeste!

Dinsdag 25 april en woensdag 26 april

Voor deze dagen stonden er allerlei spelletjes op het programma. Vicky en Caroline hebben bij iemand uit Dongen die allerlei spelletjes maakt als hobby verschillende spellen mogen lenen voor de zorghoeve.
Deze dagen zijn we begonnen met een oranje soesje bij de koffie. Na de dagelijkse bezigheden die gedaan moesten worden zijn de spelletjes zowel bij Ora als De steenuil op tafel gekomen.
We hadden twee puzzels waar bij nagedacht moesten worden. Een stapel met houten schijven moest verplaats worden. De grote schijven mochten niet op de kleine schijven. Ook een puzzel die met stukjes hout gelegd moest worden in een klein vierkant, deze kon zeven keer gelegd worden met alle stukjes die er bij waren. We hadden ook een “schietspel” met sjoelstenen deze moesten door een kleine opening naar de overkant geschoten worden met hulp van een elastiek. Ook een kat en muis spel, een knikker moest met een ring langs allerlei gaten naar boven gebracht worden. Ook een mini uitvoering van airhocky was erbij, deze spelletjes maakten veel geluid maar dat mocht de pret niet drukken.

Op woensdagmorgen is Jan Vereggen en Henk Buiks met een ploegje mannen naar het trefpunt geweest om te gaan biljarten. Dat was een leuk uitje wat voor herhaling vatbaar is. Jan en Henk bedankt namens de heren!
Alle twee de dagen is er volop gespeeld met alle spellen en hebben we er veel plezier aan beleefd de foto geven een indruk hoe we de Koningsdag hebben gevierd op de zorghoeve.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life