Doe dagen bij Ora et Labora

In het weekend van vrijdag 17 en zaterdag 18 maart was het zover, de zorgboerderij zou een likje verf krijgen. En dan bedoelen we de binnenkant, dus het plafond en de muren. Jan van de Pluijm en Hein van den Berg hadden al wat voorwerk gedaan die week. Vrijdagmiddag waren we langzaam aan de zorgboerderij aan het leeg halen. Eerst de planten naar buiten, alle schilderijen van de muren en ga zo maar door. Toen de gasten naar huis waren, kwamen er meer mensen helpen om de zorgboerderij helemaal leeg te halen. Vele handen maken licht werk en het was dan ook zo geklaard. Toen kon het afplakken beginnen. De kozijnen afplakken, de kachel, de keuken, de kastjes en ook de gehele grond. Eénmaal alles afgeplakt was het eerst tijd voor de gezamenlijke maaltijd. Daarna zijn ze nog aan de slag gegaan om het plafond alvast voor de eerste keer in de verf te zetten.
De volgende ochtend hadden we om 8.00uur weer afgesproken, zodat we veel konden doen. En ook dat is gelukt. Om 8 uur was er een flinke ploeg aanwezig om te helpen. De één was aan het afplakken, de ander aan het schuren, de ander was randjes aan het verven en anderen waren met grote rollers oppervlakken aan het verven. Het ging allemaal vanzelf en je zag zeker meteen resultaat. Eerst het plafond voor een tweede keer geverfd en daarna alle muren gedaan. Rond het middaguur waren we al klaar met de tweede laag van het plafond en de muren voor de eerste keer. Na de lunch weer aan de slag en meteen de muren voor de 2e keer gedaan.
Eenmaal alles twee keer geverfd, konden we al het afplakwerk van de keuken, kastjes, kachel, etc. halen. Halverwege de middag kwamen er weer een andere ploeg vrijwilligers helpen om mee op te ruimen, schoon te maken en ook weer mee in te richten. Maandagmorgen hebben we de laatste lijstjes weer opgehangen aan de muren. Een aantal gasten die binnen kwamen hadden meteen in de gaten dat de muren en het plafond wel een stuk witter waren dan voorheen. Dus al het werk is niet voor niets geweest, we hebben eer van ons werk! Ondertussen is Jan van de Pluijm nog bezig met de kozijnen en de deuren van de Zorghoeve. Deze worden ook allemaal opgefrist.

Bij deze willen we iedereen bedanken die ons geholpen heeft met de Ora doe dagen zonder jullie hadden we deze klus niet kunnen klaren!

 

 
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life