De snoepjes tegen de snoepjes

Op maandag en dinsdag 27 en 28 februari hebben wij een gezamenlijke activiteit gedaan. Op Ora maar ook op de Steenuil. We hebben deze dagen een feestelijk menu klaargemaakt Op maandag hebben we pannenkoeken gebakken

En op dinsdag stond friet op het menu. De gasten hebben gesmuld. ’s Middags stond het spel snoepjes tegen snoepjes op het programma. De groep werd in tweeën gedeeld de ene groep was de kingetjes en de andere groep de fruittella’s We hadden vier vragen ronden, over dieren met vragen zoals: heeft een schildpad tanden. De tweede ronde ging over Nederland met vragen zoals: waar staat de hoogste toren, waar staat het standbeeld van Michiel de Ruiter. Tineke had een heel slim antwoord en zie: “buiten” Zij had hierdoor wel een punt verdient maar het standbeeld staat in Vlissingen. De derde ronde bestond uit de favoriet van de gasten namelijk spreekwoorden en gezegdes, deze weten ze altijd heel goed. De laatste ronde ging over muziek met vragen zoals: uit hoeveel lijnen bestaat een notenbalk en noem componisten met een B. Tussen alle rondes door deden we een spelletje zoals vier op een rij, boter, kaas en eieren, rebus oplossen, vissen, wie het eerste een ballon had opgepompt. Bij de maandag groep was de ballon zelfs geklapt! De gasten waren zo fanatiek dat er antwoorden werden voor gezegd. Hier hadden we een oplossing voor wie het wist mocht de hoed opzetten of wie aan de beurt was had de hoed op.

Overal konden punten mee verdiend worden en de winnaars kregen als prijs……….. Natuurlijk een rol King of Fruittella. De verliezers kregen als troostprijs, dat hoef ik u niet te vertellen dat kunt u wel raden!

 
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life