24 maart Pannenkoekdag

Een bijzondere dag op de zorghoeve, er kwamen namelijk 17 kinderen van de CHR. Basisschool De Wegwijzer pannenkoeken bakken. Dit omdat het nationale pannenkoekdag was en zij werden gesponsord door Tefal. Het was om 10 uur gelijk een gezellige boel, de ochtend werd geopend met een lied door de kinderen. Pannenkoek lied van André van Duin. De gasten zongen het refrein mee:
Geef ons toch liever maar een pannenkoek
Lekker dik met stroop
En liefst een hele hoop
Met appels, krenten, suiker, jam of spek
Daarop zijn we stapelgek

Hierna gingen de eigen gemaakte koksmutsen op en konden jong en oud aan de slag. Op beide locaties waren activiteiten. Er werden bloemstukjes gemaakt, een toetje  klaargemaakt en er werd een prachtig schilderij geknutseld met kleurtjes uit oude tijdschriften. Tegen half één waren er al heel wat pannenkoeken gebakken en konden de tafels feestelijk gedekt worden. De kinderen hadden de taak om iedereen te bedienen en dat deden ze geweldig. De pannenkoeken werden met smaak genuttigd en er was niets meer over!

Deze dag werd afgesloten met het lied en de kinderen kregen nog een heerlijk ijsje, dat hadden zij echt verdiend. Klas 3/4 heel erg bedankt voor deze leuke gezellige dag!

 
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life