Activiteiten 2016

Valentijn

Op maandag 15 februari werden de vrijwilligers en het team in het zonnetje gezet door de gasten van de zorghoeve. Dhr. de Jongh deed een woordje en bedankte iedereen voor zijn inzet en de goede zorgen die zij als gasten mochten ontvangen. Voor op de zorghoeve kregen we een mooie bos bloemen en voor iedereen waren er chocolade hartje waar het volgende  gedichtje bij zat: Een bedankje soms maar heel klein doet iedereen goed.
Omdat je voor de medemens graag lieve dingen doet!


 

Gasten sportief bezig! 

Fietslabyrint is een interactieve fietstocht, dat het plezier in bewegen enorm vergroot en zo bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Met fietslabyrint is het mogelijk om te kunnen fietsen in een virtuele omgeving op een hometrainer of op een speciale fiets voor mindervaliden. Hiervoor wordt op een beeldscherm, dat geplaatst is op een hometrainer, een fietstocht afgespeeld. Op verschillende punten in de fietstocht kan de gebruiker ervoor kiezen of hij links- of rechtsaf wil slaan. Dit simpele concept is bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer zo vanzelfsprekend is. Yunus Şahiner, student fysiotherapie aan de Hogeschool Avans in Breda, zal gedurende 6 weken zijn afstudeeronderzoek over fietslabyrint uitvoeren op de zorghoeve. Yunus zal onderzoek doen naar de beleving en mogelijke vooruitgang in de algemene dagelijkse levensverrichtingen van licht dementerende ouderen bij het gebruik van fietslabyrint. In zijn onderzoek zullen naast de beleving van fietslabyrint, ook de handelingen van de belangrijkste algemene dagelijkse levensverrichtingen getest worden. Deze handelingen zijn zelfzorg, naar het toilet gaan, aankleden, eten en zich zelfstandig kunnen verplaatsen. Het fietsen met beeld was een groot succes! De mannen genoten ervan. Ze mochten zelf kiezen waar ze wilde fietsen door  de natuur grote stad enz. De meesten kozen voor Breda en fietsten langs bekende plekken zoals de markt en de K.M.A  wat bij de gasten weer herinneringen naar boven haalde. Hennie had tot zijn groot plezier een waterfiets gecreëerd


 

Ora et Labora 10 jaar, de bingo

Omdat Ora dit jaar 10 jaar bestaat, willen we regelmatig leuke activiteiten met de gasten doen. Anders doen we dit ook, maar nu benadrukken we graag ons jubileumjaar. Daarom was het op donderdagmiddag 18 februari en vrijdagmiddag 19 februari tijd voor de bingo. En dit keer was het een feest bingo, want we hadden prijzen zoals slinger, ballonnen, servetten, snoepgoed en natuurlijk mocht de fles advocaat niet ontbreken. Na de warme maaltijd was er heel even rust, want rond 14.00u zijn we begonnen. We hadden prijzen in huis voor 3 rondes, dus we hadden  er de volle vaart in. We begonnen met 1 rijtje vol, daarna 2 rijtjes vol en als laatste de volle kaart. Maar natuurlijk hoorde bij een valse bingo een liedje zingen. Dit hebben we maar weinig gedaan, want de gasten waren heel alert. Elke ronde weer. We hebben beide middagen enorm genoten en veel plezier gehad met zijn allen! De gasten die prijzen gewonnen hebben, waren daar dan ook heel blij mee. Veel plezier met de gewonnen prijzen en we kijken weer uit naar de volgende activiteiten rondom ons jubileum.


 

8 en 9 februari de sjaaltjes tegen de petten!

Op maandag en dinsdagmiddag hebben we een competitiespel gehouden met alle gasten. We hadden vragen rondes met vragen zoals: hoeveel zijden heeft een dobbelsteen, hoeveel dagen in de week beginnen met een D, hoe heet het geluid dat krekels maken, hoeveel bewoonde Waddeneilanden heeft Nederland. We hadden ook kaartjes waar spreekwoorden en gezegdes op uitgetekend waren. Tussen de vragenrondes door hebben we het spel boter, kaas en eieren gespeeld en de toren van Pisa maar ook wie het eerst een ballon had opgepompt.  Op maandag hebben de petten gewonnen, zij kregen allemaal een knuffeltje mee en op dinsdag hebben ook de petten gewonnen zij hebben als prijs een heerlijke bonbon mee gekregen. Beide middagen werd er fanatiek gespeeld en was het gezellig! We hebben de middagen afgesloten met een lekker glaasje advocaat met slagroom wat er bij iedereen wel in ging.


 

Toast op het nieuwe jaar

Op maandag 4 januari was het een gezellige drukte  op de zorghoeve. Er waren veel vrijwilligers en de maandag gasten om met elkaar op het nieuwe feestelijke jubileumjaar te toasten. De dames waren de ochtend bezig geweest om de hapjes klaar temaken. Deze gingen er bij iedereen goed in. De voorzitter heeft de toast uit gebracht. We hopen op een mooi schitterend  jubileum jaar.  Vol met feestelijke activiteiten. De Nieuwjaartoast was al een feestelijk begin!


 

Nieuwe groep 

Op donderdag 7 januari start er een nieuwe groep van Ora et Labora. Dit gaat gebeuren in het gebouw aan de overkant wat wij “De Steenuil” gaan noemen. Op deze naam zijn wij gekomen omdat er op de zorghoeve altijd een steenuil heeft gewoond en omdat het ook in verband staat met onze zorgboer Marius. Dit is ook het gebouw waar de dagverzorging van Thebe plaats vindt. Zij zijn op donderdag niet aanwezig. Ora et Labora had een wacht lijst en zo kunnen wij toch cliënten helpen die graag gebruik willen maken van de zorghoeve. Het team van Ora gaat deze donderdag ook begeleiden en er is één collega van Thebe die ook deze dag meehelpt. Over haar horen we meer in de volgende nieuwsbrief. De nieuwe gasten zijn: Dhr. Heyblom, hij komt uit ’s Gravenmoer en heeft altijd in de buurt van de zorghoeve gewoond. Dhr. Driesen, Dhr. van den Bosch, Dhr. Beerens, Mevr. Kemmere  allen komen ze uit Dongen.Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life