VV Dongen op bezoek bij Ora

Vrijdag 8 mei was het dan zover, Voetbal Vereniging Dongen kwam op bezoek bij Ora et Labora. Tijdens de koffie waren er al leden van de voetbalclub. We begonnen de dag met een kopje koffie en een zelfgemaakte cake en een openingswoord door Caroline. Na de koffie werd er van alles gedaan. Er zijn er van de voetbal met dhr. Schuurkes meegegaan naar de kippen. Die wilde hij wel even laten zien en natuurlijk ook laten zien wat hij allemaal welniet doet, dus de kippen eten geven, eieren rapen, etc. Ook hebben we een rondleiding gegeven over de Zorghoeve. Ze hebben alle ruimtes gezien, zelfs bij Thebe zijn we binnen gelopen, want hier zaten ook bekenden. De moestuin lieten we zien, zodat ze kunnen zien dat we regelmatig groente uit eigen tuin eten. Na de rondleiding hebben we onze creatieve kant laten zien, want er moest ook nog geverfd worden. Hier hebben de gasten, maar ook de dames van de voetbal aan meegeholpen. Wat het precies moest worden, konden we niet zeggen, want dat was nog een verrassing.
Tussen de middag even de warme maaltijd nuttigen. Gezellig dat er nog 2 leden van de voetbal mee bleven eten, zodat ze ook van de soep konden proeven. Na het eten hadden de gasten niet veel tijd om te rusten, want toen stond de volgende groep van VV Dongen al op stoep. Dit keer met spelers uit het tweede, de trainer en de voorzitster. Ook bij deze groep hebben we eerst een welkomstwoordje gedaan. De gasten hebben we ook weer over de boerderij laten vertellen. Daarna weer een rondleiding verzorgd. Omdat het ’s middags heerlijk weer was, zijn we de hele middag buiten geweest. Terwijl ze van de voetbal bezig waren met de rondleiding waren wij met een aantal gasten gaan jeu de boulen. Na de rondleiding hebben ze van VV Dongen meegedaan met jeu de boules. Maar of ze ook gewonnen hebben van onze gasten? Dat laten we maar in het midden.
Hierna nog lekker een kopje koffie gedronken. Op het einde van middag kregen we nog een cheque van de voetbal vereniging. Dit was namens Dongen Steunt. Sinds een aantal jaar heeft de voetbal Vereniging Dongen deze actie.
Wij zijn zeer blij met deze cheque!
Aangezien wij de ochtend bezig zijn geweest met het verven, hadden we nog een kleinigheidje voor de voetbal en ook één voor Ora. We hebben twee keer hetzelfde schilderij gemaakt, zodat wij beiden dit schilderij een mooi plekje kunnen geven. De voetbal in de kantine en wij op de boerderij.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life