Bezoek aan Hondenschool Frank de Rooij

Door Alma Kramer

Voor de gasten van Ora et Labora is de aanwezigheid van één of meer honden een vertrouwd gezicht. Zij genieten van de aanwezigheid van Jet de hond van Caroline en soms ook van die van Sjirco de hond van Conny.

Om het mogelijk te maken dat de honden geen ongewenst gedrag vertonen gaan de meeste honden met hun eigenaren naar een Hondenschool. Een fenomeen dat bij de gasten nogal wat vragen en nieuwsgierigheid oproept. Toen bleek dat Sjirco met Conny nog steeds “op les” zit, was dit dan ook een gelegenheid bij uitstek om de gasten van de Zorgboerderij hiermee telaten kennismaken.
En zo togen we met een volle bus met Conny en Sjirco naar de Hondenschool van Frank de Rooij om daar eens mee te maken met hoe dat in zijn werk gaat. Conny had een route uitgekozen met zo min mogelijk hobbels in de weg, opdat wij ongeschonden bij de Hondenschool aan de Kanaaldijk Noord arriveerden.
Sjirco was daar vanzelfsprekend niet de enige hond. We zagen fraaie honden in alle leeftijden deelnemen aan de les. Ook de hond van Frank de Rooij zelf maakte met name op Wendy grote indruk. Zij had nog nooit zo’n grote hond gezien!
Conny deed samen met Sjirco haar best om de door Frank opgegeven instructies zo goed mogelijk tot uitvoering te brengen. Diverse commando’s werden geoefend, zoals liggen, zitten en volgen. Wat is het soms moeilijk voor een hond om rustig te blijven liggen terwijl de baas wegloopt. Sjirco deed de oefeningen prima, alleen het blijven liggen wisselt hij dan maar af met lekker liggen rollebollen in het gras. Dat is helaas niet helemaal de bedoeling, maar vooruit, hij bleef in ieder geval op zijn plek.  Andere honden moesten hierop nog wat meer oefenen.
De gasten keken vanaf het terras toe onder het genot van een kopje koffie en een koek, zo netjes verzorgd door Mary en Vicky. Het was wel een beetje jammer dat de zon verstek liet gaan en door de wind was het ook wel wat koud. De warme koffie en thee warmden ons wel wat op. Gezellig was dat ook Addy en John Danyluk even kwamen kijken nadat zij van ons bezoek aan de Hondenschool hadden gehoord.
Een ware proeve van bekwaamheid voor Sjirco en de andere honden was het terugbrengen van het eigen stokje. Dit stokje was alleen aangeraakt door Conny en niet, zoals de andere stokjes door Frank de instructeur. Sjirco snuffelde zorgvuldig aan alle weggelegde stokjes en haalde feilloos zijn eigen stokje er tussen uit. Bravo voor Sjirco!!!! Daarna mocht hij nog even demonstreren hoe je over een helling loopt en er weer vanaf.
Ook liet Sjirco zien dat een hond door een plastic tunnel kan lopen.
Kortom Sjirco liet zien dat hij samen met Conny al heel wat geleerd heeft en de gasten hebben kunnen zien hoe belangrijk samenwerking is tussen eenhond en zijn baas. Ondanks het koude weer hebben de meeste gasten toch wel genoten van ditbijzondere uitje. Alma heeft nog een aantal foto’s gemaakt van het bezoek.
Dank je wel Frank en Conny en Sjirco voor dit bijzondere uitje.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life