Uitstapje naar Hertenboerderij “de Zonhoeve”

Het was een hele gezellige dag, het begon al met koffie met beschuit met aardbeien, op het terras van de Zorghoeve.
De maaltijd was ook feestelijk, frites met kroket en een ijsje toe! Iets vroeger dan normaal en op de veranda, heeft iedereen hiervan genoten.
Rond 1 uur, zijn we bepakt en gezakt op weg gegaan naar Hulten, waar we heel gastvrij ontvangen werden door Wim en Marianne van Zon.
We mochten plaatsnemen in de ontvangstruimte en kregen koffie en thee aangeboden. Hierna werd er een diavoorstelling getoond en vertelde Marianne bij elke dia wetenswaardigheden over het edelhert.
Nu weten we alles over: de bok, de hinde en het kalfje. Over de bronst, het burlen en het afzagen van het gewei. Dat één bok een roedel van wel 40 hindes ter beschikking heeft. Dat je een hert niet vast kan pakken, en wanneer er toch iets moet gebeuren er gebruik gemaakt wordt van een crush.
Dat hertenvlees heel mager en gezond is enzovoorts…enzovoorts.
Na deze leerzame diashow, kregen we nog een kopje koffie en werd er aan de verschillende geweien gevoeld, ze werden gewogen en men werd er mee op de foto gezet.
Hierna gingen we buiten de herten bekijken en oud brood voeren. Het was heel leuk om de kalfjes te zien rennen door de wei. Wim vertelde hierbij nog het één en ander.
Tot slot mochten we hertenstoofvlees proeven in de boerderijwinkel en werd er nog vlees en andere souvenirs gekocht door de gasten.
Hiermee was er een eind gekomen aan ons bezoek. Iedereen werd weer naar huis gebracht.
We kijken terug op een hele leuke dag met dank aan “de Zonhoeve” en aan de vrijwilligers en chauffeurs, fijn dat we weer een beroep op jullie konden doen!
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life