Activiteitenweek heren tegen de dames

Op maandag 24 februari was het dan eindelijk weer zover, tijd voor een activiteitenweek dit keer dames tegen de heren. We begonnen de dag met een beschuit met roze en blauwe muisjes, want er zijn natuurlijk heren en dames aanwezig op de Zorghoeve. Op maandag is het mannendag, maar het team bestaat wel uit vrouwen, dus de ‘strijd’ die dag is helemaal goed gekomen! Iedereen kreeg een mooi hoedje op, een beetje versiering hoort er wel bij.
De ochtend zijn we bezig geweest met de rolsjoelbak. Wat is nu een rolsjoelbak? Een aparte sjoelbak waarbij je de stenen niet kan schuiven, maar moet rollen, anders passen ze niet door de gaten. Na een flink aantal keren gooien is het goed gekomen, want de dames hadden gewonnen. Dus 1-0 voor de dames. Als lunch kregen we lekker frietjes met een hamburger. Bij een feestweek, hoort ook een lekkere maaltijd.
’s Middags hebben we ons bezig gehouden met biljarten. Niet gewoon biljarten, maar een speciale biljartbak. Je kon hierbij punten verdienen en mijn complimenten voor de mannen. Biljarten kunnen ze goed, dus dat hebben ze dan ook gewonnen. Maar daar bleef het niet bij. We hebben ook nog voor een grote versie van 4 op 1 rij gezorgd. Dit ging de dames beter af. Einduitslag dag 1: 2-1 voor de dames.

Dinsdag 25 februari
Dit was een hele gezellige dag van de dames- tegen de herenweek! Al voor de koffie waren Marianne en Josje er, deze dames hadden een heuse handen, nagels, en harenverzorgingsochtend voor ons in petto.  We hebben eerst beschuit met blauwe en roze muisjes gegeten. Er werden roze en blauwe hoedjes opgezet en door sommigen van ons werd er ook door een roze bril gekeken! Alle gasten wilden de strijd tegen het andere geslacht graag aangaan. Maar eerst werden er haren geknipt, gekruld en geföhnd. De handen werden verzorgd in een papje met lijnzaad, de nagels geknipt, gevijld en gelakt. Er waren dames en ook een heer bij die we niet meer herkenden na deze behandelingen.
Josje en Marianne(de buurvrouw van Conny) heel hartelijk bedankt !

Woensdag 26 februari
Weer een dag om te strijden, ook nu werd er fanatiek gespeeld! Geen wonder de score was gelijk dus erg spannend. Het spel van vier op een rij was favoriet vandaag. We hebben een feestelijke maaltijd klaar gemaakt. Zalm in bladerdeeg en als toetje een heerlijke vlaflip met slagroom.
Josje heeft de dames nog verwend met een handpakking en massage en nagels lakken. Weer een prima dag op de zorghoeve!

Donderdag 27 februari
Vandaag begonnen we met een feestje want dhr. Kok vierde zijn verjaardag. Geen beschuit met muisjes maar heerlijke taart om je vingers bij af te likken! De roze en blauwe hoedjes werden op gezet en de strijd kon weer verder gaan! Alle spelen werden gespeeld. Er kwam een nieuw spel bij spijker slaan. Niemand kon het zo goed als de jarige job, hij sloeg zo hard op de spijker dat hij zo verdween in de balk. Daar konden de dames niet tegen op. Vandaag ook het woorden spel gespeeld, de dames en heren kregen ieder vijf letters. Er werd een vraag gesteld zoals: een ander woord voor lelijk kijken……. of niet wit maar zo zwart als……. Dat woord moest dan op tafel gelegd worden met de letters. Ook vandaag weer een feestelijke maaltijd met kip strudel en een vlaflip

Vrijdag 28 februari was de laatste dag van de themaweek.
De jongens stonden 1 punt voor op de meisjes, dus de laatste dag zou echt beslissend worden. Er werd volop gestreden om de punten; door Vier op een rij te spelen, waarbij mevr. v.d. Nieuwenhuizen de mannen totaal wegspeelde. Maar bij het rolsjoelen wonnen de mannen weer met overhand. Ook werd zelfs tijdens de rummikub gestreden om de punten, deze werden weer aan de vrouwen toegekend. Met als gevolg dat het tijdens de lunch gelijk spel was. Na de pannenkoeken(naturel, met appel en spek) werd er nog één ronde gespeeld waarin vrouwen en mannenvragen beantwoord werden. Tot de laatste vraag bleef het spannend, maar jawel toch is weer gebleken dat er geen verschil is tussen de mannen en de vrouwen. Want ook nu bleef de stand gelijk en werd de middag afgesloten met de uitreiking van de stropdas en de corsages. De drie spellen die we heel de week  gespeeld hebben op de Zorghoeve. De rolsjoelbak, biljart,vier op een rij waren een groot succes de gasten hebben ze veel gebruik van gemaakt en er veel plezier aan beleefd.

Deze spellen hebben we te leen via dorpsspelen dongen vaart.
Bij deze heel hartelijk bedankt hiervoor!!

[wppa type=”cover” album=”7″ size=”auto” align=”center”][/wppa]
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life