Herfstweek bij Ora et Labora

De laatste dag van de week, vrijdag 25 oktober, zijn we rustig begonnen. Vandaag mochten de heren weer aardappels schillen. Dit was weer even geleden, maar ze konden het nog. Tijdens de koffie kwam Ad van de pluimveevereniging “ Nooit te goed” op bezoek. Hij had 3 loopeenden bij zich voor de zorgboerderij. Deze hebben nu een mooi plekje, bij de kippen, gekregen. De gasten hebben zich goed vermaakt met spelletjes. De heren ‘mens erger je niet’ en de dames rummikub. Na een lekkere maaltijd hebben we vanmiddag, met zijn allen, het herfstspel gespeeld. De gasten die als eerste over de finish kwamen, zijn nog met een leuke attentie naar huis gegaan.
Kortom een leuke afsluiting van de herfstweek!

Donderdag 24 oktober was het druk in de ochtend. Er kwamen namelijk 18 kleuters van  Chr. Basisschool de Wegwijzer uit ’s Gravenmoer op bezoek. De helft van de kleuters ging buiten een speurtocht doen. De andere helft heeft met onze gasten een mooie herfstketting gemaakt. Na een half uurtje was het wisselen voor de kleuters, zodat ze uiteindelijk allemaal met een mooie, zelfgemaakte herfstketting  naar huis gingen. De gasten van Ora hebben hier enorm van genoten. Ze zaten allemaal met een lach op hun gezicht de kleuters te helpen. Als eten kregen we een lekker frietje stoofvlees. Dit mag ook weleens in een ‘feestweek’. ’s Middags zijn de gasten nog actief bezig geweest met herfststukjes maken, zodat ook de dames en heren van de donderdaggroep met een mooi stukje naar huis zijn gegaan.

Woensdag 23 oktober zijn we veel met bloemen bezig geweest. We krijgen op woensdag altijd bloemen van John Flora. Hier zijn mooie “herfsttaartjes” van gemaakt. De gasten zijn aan de slag gegaan om voor zichzelf een leuk “herfsttaartje” te maken. Ze zijn er allemaal heel aandachtig mee bezig geweest. Iedereen ging naar huis met een met een “lekker taartje”.

Op dinsdag 22 oktober was het nog een heerlijk weertje. Hierdoor zijn we vandaag veel buiten geweest. In de ochtend gaan wandelen en ’s middags gewoon weer. Met dat weer, moesten we er nog van genieten. En natuurlijk ook lekker buiten gezeten. ’s Middags hebben we ook nog een bingo gespeeld, met leuke herfstprijzen. Sommigen gingen naar huis met een leuk plantje, koekjes, iets voor de vogels, etc. Ook weer een gezellige dag gehad.

Op maandag 21 oktober is bij ons de herfstweek begonnen. De gasten begonnen deze week met lekkere pannenkoeken. Ook hebben we die dag het herfstspel gespeeld. Dit is een soort ganzenbord, alleen dan met vragen over de herfst. Je kreeg hierbij vragen over spreekwoorden die je af mocht maken. (Hoge bomen vangen …..) Vragen over paddenstoelen. ( Welke soorten zijn er) Vragen over bomen, etc. De gasten waren goed op de hoogte. Samen kwamen we er altijd wel aan uit.
Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life