Activiteiten 2013-2014

 

Kerstviering 23 december

Alle gasten arriveerden op tijd dankzij extra inzet van onze chauffeurs, een kerstpluim voor jullie
We begonnen de ochtend op de zorghoeve met koffie en een sneetje kerstbrood.
Bij kerst hoort toch ook kerstliederen zingen en dat hebben we gedaan, iedereen zong uit volle borst mee.
Het team heeft het verhaal van de zeven kaarsen verteld en zeven lichtjes aangestoken.
Een licht voor trouwe aandacht, ziekte, vrede, gelijke rechten, gastvrijheid, respect en tot slot een licht voor allen die het goed hebben en dat zij dat mogen uitstralen naar anderen!
We hebben met zijn allen gekeken naar een kerstconcert van Andre Rieu en ondertussen een kopje soep genuttigd. Algauw was het tijd om naar het Hof van ’s Gravenmoer te gaan waar de tafel al gedekt was en een heerlijk koud en warm buffet klaarstond. Conny heeft nog een terugblik gedaan op 2014, een jaar waar weer veel gebeurd is. Gezellige en vrolijke en mooie dingen maar we hebben ook afscheid moeten nemen van enkele gasten wat toch altijd weer verdrietig is. We hebben voor iedereen de paaskaars aangestoken en hopen dat deze kaarsvlam al zijn warmte uitstraalt en hierdoor iedereen alle kracht geeft, die iedereen nodig heeft!
Het buffet was heerlijk, iedereen heeft gesmuld! Ook het nagerecht ging er prima in met dank aan Maria die de bavaroise klaar had gemaakt. Mevr. Kruijf heeft nog een gedicht voorgelezen en de maaltijd afgesloten. Natuurlijk werd iedereen bedankt met het ” vuurwerkapplaus”

 

Sinterklaas 4 en 5 december

Ook deze keer lieten wij de Nederlandse traditie niet zomaar voorbij gaan en hing bij ons de zwarte piet toch tegen de muur!De ochtend begonnen met koffie en een stuk boterletter en daarna werd er sinterklaasbingo gespeeld. De prijzen waren lekker om op te snoepen! Na een heerlijke maaltijd die bestond uit soep en patat met hamburger en sla en wintervla na. Kregen de beide groepen een bijzonder bezoek. Deze keer niet van de sint zelf, die had het veel te druk. Diewertje Blok kwam in eigen persoon een speciale uitzending maken voor het sinterklaasjournaal met in de hoofdrol twee dames die het één en ander vertelden over de gasten van de zorghoeve. Een verslaggeefster was naar de zorghoeve afgereisd om een interview te houden en daar waren filmpjes over gemaakt die in het sinterklaasjournaal te zien waren op tv. Alle gasten kwamen aan bod en er werden ook opdrachten uitgevoerd zoals een kruiswoordpuzzel maken en een sintlied zingen. Er werd ook gekeken of de mijter van sint iedereen paste.

Bij de donderdaggroep heeft Kitty woord gehouden en sinterklaasliedjes gespeeld op haar accordeon. Het was haar eerste optreden! De vrijdaggroep heeft trouw de hele dag met een zwartepietenmuts rond gelopen zelfs de chauffeurs ontkwamen er niet aan! Mevr. Kruijf had een prachtig gedicht gemaakt voor de vrijwilligers en het team Ook kregen we boterletters om iedereen te trakteren. Alle gasten hebben een mooie foto van zichzelf gekregen in een mooi lijstje. Het waren gezellige dagen in een ander “jasje” gegoten, wie weet brengt volgend jaar sinterklaas ons weer een bezoekje!

 

 

Wij wensen iedereen alle goeds voor 2015

 

Vrijwilligersavond 13-09-2014

Het was anders dan de meeste vrijwilligers gewend waren.
Hoe dat kwam? Andere jaren werd er vaak gebarbecued.
Dit jaar had het team besloten om het eens te veranderen.  Allereerst werden de vrijwilligers ontvangen met koffie/thee met eigengemaakte appelcake. Deze cake was door de gasten van de zorghoeve gemaakt!
Hierna sprak Cees Söder een woordje namens het bestuur om de vrijwilligers nogmaals te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid van het afgelopen jaar.
Conny nam hierna het woord om uitleg te geven over het vervolg van de avond. Men kreeg een speelkaart uitgereikt met daarop de namen van zes Oudhollandse spelen; vier op een rij, rol-sjoelen, hoedje wip, jeu de boules, kat en muis en brein brekers. Dit laatste spel zorgde nogal voor wat hilariteit. Dit kwam omdat ze met twee werden verbonden door een touw om de pols en zo elkaar moesten bevrijden. Er hing ook een prijs aan vast voor degene met de meeste punten, alhoewel dat moeilijk te bepalen was. Deze was voor de vrouw van Ad Kerst.  Ook werd er een troostprijs uitgereikt aan John Danyluk die zelf ook nog met een goocheltruc kwam.
Na al die hilariteit kwam er een wagentje het terrein op gereden. In dit wagentje zat een heuse frietkraam verborgen! Er moest nog even gewacht worden tot het vet warm was, maar hierna had de frietbakker het druk met de vrijwilligers te voorzien van een frietje met saus en een snack naar keuze.
Blijft lekker een frietje uit de hand. Toen de buiken goed gevuld waren, had het team ervoor gezorgd dat er ook nog een toetjesbuffet(je) klaar stond met ijs, bavaroise en een verse fruitsalade.
De avond kon niet meer stuk, het weer zat mee en we kijken weer uit naar volgend jaar, wat er dan weer bedacht zal worden om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

 

KWALITEITSWAARBORG VOOR DE ZORGHOEVE
Het keurmerk “kwaliteit laat je zien” is aan de zorghoeve toegekend door de Federatie Landbouw en Zorg.

In het verslag staat: de rondgang en de gevoerde gesprekken geven een beeld van een goed opgezette zorgboerderij zowel als het gaat om de infrastructuur als de zorgverlening. Het team van de zorghoeve is super trots op dit behaalde resultaat en zal blijven streven naar kwaliteit op de zorghoeve. Het behalen van dit keurmerk was natuurlijk nooit gelukt zonder de inzet van de vele vrijwilligers en het stichtingsbestuur waar de zorghoeve altijd op kan rekenen. Een GEWELDIGE OPSTEKER voor onze zorghoeve!

 

Even voorstellen:

Ik ben Boyke de nieuwe poes op de zorghoeve. Ik ben erg dapper want voor Jet en Sjirco ga ik echt niet uit de weg! Ik weet al goed de weg op de zorghoeve en de gasten vind ik leuk want ik heb een hoge aaifactor en krijg heel veel aandacht! Ik kan ook erg ondernemend zijn en hoge bomen in klimmen en waar ik dan niet meer uit durf. Gelukkig dat Hein mij dan met een ladder uit de boom “plukt”.

 

Op bezoek bij de familie de Kok!

Donderdagmiddag 10 juli ging de wandelploeg op pad, deze keer niet door het natuurgebied en de dijk, maar richting Klein Dongen. Daar staat het ouderlijk huis van dhr. de Kok nog en zijn oudste broer woont daar.

We waren uitgenodigd om eens op de koffie te komen en dat hebben we gedaan. De andere gasten zijn er met de bus naartoe gegaan. We hebben eerst even bij de buren in de tomatenkas gekeken. Heel kort maar, want het was erg warm! Er was ook een tomaatautomaat, je kon er zo tomaatjes uit de muur halen! Dat hebben wij ook gedaan en natuurlijk heerlijk van gesnoept.

Hierna hebben we in de tuin gezeten, op het terras van de familie de Kok en daar werden de gasten verwend met lekkers!

Een gezellige middag om op terug te kijken. Hennie had als bedankje een mooie tekening gemaakt, wat erg gewaardeerd werd!

 

 

Grease de school musical!

De zorghoeve kreeg een uitnodiging om 8 juli naar de afscheidsmusical van groep 8 van de basisschool De Springplank te komen kijken. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Het was een vrolijke muzikale middag, met in de hoofdrol alle kinderen van groep 8. De vonken sprongen er vanaf. Het verhaal speelde zich af op de hoge school , net als in de film Grease, er werd ook gerockenrolled en gezongen. Na de voorstelling hebben wij nog koffie gedronken met een plak cake. De gasten hebben genoten van de” theatermiddag”

 

Vrijdag 13 juni 2014,

uitstapje naar Hertenboerderij “de Zonhoeve”. 

 

Het was een hele gezellige dag, het begon al met koffie met beschuit met aardbeien, op het terras van de Zorghoeve.
De maaltijd was ook feestelijk, frites met kroket en een ijsje toe! Iets vroeger dan normaal en op de veranda, heeft iedereen hiervan genoten.
Rond 1 uur, zijn we bepakt en gezakt op weg gegaan naar Hulten, waar we heel gastvrij ontvangen werden door Wim en Marianne van Zon.
We mochten plaatsnemen in de ontvangstruimte en kregen koffie en thee aangeboden. Hierna werd er een diavoorstelling getoond en vertelde Marianne bij elke dia wetenswaardigheden over het edelhert.
Nu weten we alles over: de bok, de hinde en het kalfje. Over de bronst, het burlen en het afzagen van het gewei. Dat één bok een roedel van wel 40 hindes ter beschikking heeft. Dat je een hert niet vast kan pakken, en wanneer er toch iets moet gebeuren er gebruik gemaakt wordt van een crush.
Dat hertenvlees heel mager en gezond is enzovoorts…enzovoorts.
Na deze leerzame diashow, kregen we nog een kopje koffie en werd er aan de verschillende geweien gevoeld, ze werden gewogen en men werd er mee op de foto gezet.
Hierna gingen we buiten de herten bekijken en oud brood voeren. Het was heel leuk om de kalfjes te zien rennen door de wei. Wim vertelde hierbij nog het één en ander.
Tot slot mochten we hertenstoofvlees proeven in de boerderijwinkel en werd er nog vlees en andere souvenirs gekocht door de gasten.
Hiermee was er een eind gekomen aan ons bezoek. Iedereen werd weer naar huis gebracht.
We kijken terug op een hele leuke dag met dank aan “de Zonhoeve” en aan de vrijwilligers en chauffeurs, fijn dat we weer een beroep op jullie konden doen!

 

Opendag

Zorghoeve Ora et Labora

Zaterdag 21 juni 2014

van 10.00 uur tot 15.00 uur

Hoofdstraat 71 in ’s Gravenmoer

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en de sfeer te komen “proeven”.

Er is van alles te beleven op het erf !! Zo is er verkoop van zelf gemaakte dingen.

Vanzelfsprekend is er ook gelegenheid om uitgebreid informatie te vragen over de zorghoeve aan de medewerkers die deze dag allemaal aanwezig zullen zijn.

Ook kunt u op het terras genieten van een heerlijk kopje koffie of kop soep met een broodje.

 Kortom; we maken er weer een gezellige dag van!

Groetjes van het team van zorghoeve Ora et Labora

Parkeren tijdens de deze dag is alleen mogelijk op het parkeerterrein achter het naast gelegen restaurant SED op Hoofdstraat 75.

 

Avondvierdaagse

20 mei is het zover dan start de avondvierdaagse! Wij willen dit niet missen en wandelen graag door het mooie ’s Gravenmoer. Enkele gasten zijn al in training en hebben er veel zin in om hun medaille te halen.
Heb je ook zin om mee te lopen laat het ons weten.
Kun je niet alle vier de avonden geen probleem loop dan de avond mee die je wel kan!(Helaas krijg je dan geen medaille)Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
De gasten die meelopen krijgen zo gauw mogelijk meer info over hoe en wat. We hebben de goede gewoonte om met elkaar te eten voor we gaan wandelen.
We hebben natuurlijk ook supporters nodig!!

Pasen

Op donderdag en vrijdag hebben we met de gasten Pasen gevierd. We begonnen de ochtend met een stuk paasbrood bij de koffie. Nadat we de voorbereidingen hadden gedaan voor het middageten, verzamelden we alle gasten rond de televisie. Hier werd, via de laptop, het paasverhaal verteld door beelden en muziek van de zandtovenaar. De tafel was gezellig gedekt en we hadden een vier gangen diner. Iedereen heeft heerlijk gegeten en eindelijk een toetje met advocaat! De gasten riepen al weken wanneer krijgen we een keertje advocaat! Na het middagdutje werden onze gasten er nog op uit gestuurd om eieren te zoeken, want zonder eitjes zoeken geen Pasen. In tweetallen liepen de gasten over ons mooie terrein en zochten naar alle eieren. Op ieder ei stond een vraag over Pasen. Weer binnen werden de vragen nagekeken en kwamen er iedere dag twee winnaars uit de bus die een extra grote chocolade haas kregen. De dag vloog weer voorbij en met het weggaan kregen alle gasten nog een kleine paasverrassing met een paasgroet

 

Nieuwe stoelen voor buiten!

 In Januari kregen wij een berichtje dat we een gift kregen!
De basisschool St. Jan had met de drie koningen zingen geld op gehaald en wilde dit aan de zorghoeve schenken. In overleg met de school hebben we besloten daar nieuwe buiten stoelen voor aan te schaffen.
De gasten hebben zelf ook mee gekozen en proef gezeten. Wij hebben natuurlijk de school uitgenodigd om dit te komen overhandigen maar helaas hadden zij tijdgebrek en andere dingen op het programma staan.
We hopen dat zij in juni de nieuwe stoelen nog komen bewonderen want wij zijn er erg blij mee!
Ook de stoelkussentjes krijgen een fleurige opknap beurt!

[wppa type="cover" album="8" size="auto" align="center"][/wppa]

 

Dinsdag 25 maart,  “voel je goed” dag,

In de dames- tegen de herenweek in februari, werden er haren verzorgd en er werd gemanicuurd.

Dit was zo goed in de smaak gevallen dat Josje, Lucienne en Marian op 25 maart nog eens heerlijke “ voel je goed” behandelingen hebben gegeven aan de gasten die dat wilden.
Josje en Lucienne gaven schoonheidsbehandelingen, gezichten werden schoongemaakt, hinderlijke haartjes weggehaald. Dan een heerlijke massage met tot slot een vochtinbrengende crème. De dames en één heer die deze behandelingen ondergingen zagen er stralend uit en de huid voelde weer zacht als een perzik!
Marian ging de voeten van de liefhebbers verwennen. Hier werd ook de hele morgen dankbaar gebruik van gemaakt door dames en heren. Een heerlijke massage werd gegeven. De gasten hebben ervan genoten.
Het “voel je goed” resultaat is behaald.

Dank jullie wel Marian, Lucienne en Josje!

[wppa type="cover" album="9" size="auto" align="center"][/wppa]

 

Audit

Vrijdag 21 februari heeft er een audit op de zorghoeve plaatsgevonden door de Federatie voor Landbouw en Zorg. Een audit betekent dat een onafhankelijk persoon een onderzoek doet naar het functioneren van een bedrijf. DHR. Jan Koenders kwam namens de Federatie de keuring verrichten. Hij heeft alles met ons doorgenomen en we hebben hem uitgebreid rondgeleid. Ook heeft hij een tijd tussen de gasten gezeten en met hen gesproken. Jan Koenders was erg positief over de zorghoeve en gaf aan dat hij een positief advies ging uitbrengen aan de Federatie. Dit betekent dat de zorghoeve het kwaliteitskeurmerk heeft behaald. We zijn trots en verheugd dat we met z’n allen goed bezig zijn en dat het gewaardeerd wordt. Ook Marius zou hier trots op zijn dus deze waardering is zeker ook voor hem. Langs deze weg willen we jullie allemaal hartelijk danken voor jullie inzet, hulp en medewerking. Zonder jullie hadden we dit mooie resultaat nooit behaald.

Voor de gasten en hun verzorgers betekent het keurmerk zorgboerderijen  ‘Kwaliteit laat je zien’:
* Daar krijg je kundige begeleiding
* Het is een veilige plek, waar je welkom bent en waar je je thuis voelt
* Je zinvol werk doet en helder is van wat je mag verwachten en wat er van jou wordt verwacht
* Je persoonlijke ontwikkeling en welzijn staan hoog in het vaandel
* Iedereen mag er komen kijken, want ze zijn trots op wat ze zijn!

 

Activiteitenweek heren tegen de dames

[wppa type="cover" album="7" size="auto" align="center"][/wppa]

Op maandag 24 februari was het dan eindelijk weer zover, tijd voor een activiteitenweek dit keer dames tegen de heren. We begonnen de dag met een beschuit met roze en blauwe muisjes, want er zijn natuurlijk heren en dames aanwezig op de Zorghoeve. Op maandag is het mannendag, maar het team bestaat wel uit vrouwen, dus de ‘strijd’ die dag is helemaal goed gekomen! Iedereen kreeg een mooi hoedje op, een beetje versiering hoort er wel bij.
De ochtend zijn we bezig geweest met de rolsjoelbak. Wat is nu een rolsjoelbak? Een aparte sjoelbak waarbij je de stenen niet kan schuiven, maar moet rollen, anders passen ze niet door de gaten. Na een flink aantal keren gooien is het goed gekomen, want de dames hadden gewonnen. Dus 1-0 voor de dames. Als lunch kregen we lekker frietjes met een hamburger. Bij een feestweek, hoort ook een lekkere maaltijd.
’s Middags hebben we ons bezig gehouden met biljarten. Niet gewoon biljarten, maar een speciale biljartbak. Je kon hierbij punten verdienen en mijn complimenten voor de mannen. Biljarten kunnen ze goed, dus dat hebben ze dan ook gewonnen. Maar daar bleef het niet bij. We hebben ook nog voor een grote versie van 4 op 1 rij gezorgd. Dit ging de dames beter af. Einduitslag dag 1: 2-1 voor de dames.

Dinsdag 25 februari
Dit was een hele gezellige dag van de dames- tegen de herenweek! Al voor de koffie waren Marianne en Josje er, deze dames hadden een heuse handen, nagels, en harenverzorgingsochtend voor ons in petto.  We hebben eerst beschuit met blauwe en roze muisjes gegeten. Er werden roze en blauwe hoedjes opgezet en door sommigen van ons werd er ook door een roze bril gekeken! Alle gasten wilden de strijd tegen het andere geslacht graag aangaan. Maar eerst werden er haren geknipt, gekruld en geföhnd. De handen werden verzorgd in een papje met lijnzaad, de nagels geknipt, gevijld en gelakt. Er waren dames en ook een heer bij die we niet meer herkenden na deze behandelingen.
Josje en Marianne(de buurvrouw van Conny) heel hartelijk bedankt !

Woensdag 26 februari
Weer een dag om te strijden, ook nu werd er fanatiek gespeeld! Geen wonder de score was gelijk dus erg spannend. Het spel van vier op een rij was favoriet vandaag. We hebben een feestelijke maaltijd klaar gemaakt. Zalm in bladerdeeg en als toetje een heerlijke vlaflip met slagroom.
Josje heeft de dames nog verwend met een handpakking en massage en nagels lakken. Weer een prima dag op de zorghoeve!

Donderdag 27 februari
Vandaag begonnen we met een feestje want dhr. Kok vierde zijn verjaardag. Geen beschuit met muisjes maar heerlijke taart om je vingers bij af te likken! De roze en blauwe hoedjes werden op gezet en de strijd kon weer verder gaan! Alle spelen werden gespeeld. Er kwam een nieuw spel bij spijker slaan. Niemand kon het zo goed als de jarige job, hij sloeg zo hard op de spijker dat hij zo verdween in de balk. Daar konden de dames niet tegen op. Vandaag ook het woorden spel gespeeld, de dames en heren kregen ieder vijf letters. Er werd een vraag gesteld zoals: een ander woord voor lelijk kijken……. of niet wit maar zo zwart als……. Dat woord moest dan op tafel gelegd worden met de letters. Ook vandaag weer een feestelijke maaltijd met kip strudel en een vlaflip

Vrijdag 28 februari was de laatste dag van de themaweek.
De jongens stonden 1 punt voor op de meisjes, dus de laatste dag zou echt beslissend worden. Er werd volop gestreden om de punten; door Vier op een rij te spelen, waarbij mevr. v.d. Nieuwenhuizen de mannen totaal wegspeelde. Maar bij het rolsjoelen wonnen de mannen weer met overhand. Ook werd zelfs tijdens de rummikub gestreden om de punten, deze werden weer aan de vrouwen toegekend. Met als gevolg dat het tijdens de lunch gelijk spel was. Na de pannenkoeken(naturel, met appel en spek) werd er nog één ronde gespeeld waarin vrouwen en mannenvragen beantwoord werden. Tot de laatste vraag bleef het spannend, maar jawel toch is weer gebleken dat er geen verschil is tussen de mannen en de vrouwen. Want ook nu bleef de stand gelijk en werd de middag afgesloten met de uitreiking van de stropdas en de corsages. De drie spellen die we heel de week  gespeeld hebben op de Zorghoeve. De rolsjoelbak, biljart,vier op een rij waren een groot succes de gasten hebben ze veel gebruik van gemaakt en er veel plezier aan beleefd.

Deze spellen hebben we te leen via dorpsspelen dongen vaart.
Bij deze heel hartelijk bedankt hiervoor!!

 

20 januari inspraakvergadering gehouden met de gasten.

Omdat wij een kleine organisatie zijn en daardoor geen cliëntenraad hebben gaan we voortaan ieder kwartaal een inspraak vergadering houden. Dit doen we elke keer op een andere dag dus alle gasten maken dit mee. We hebben dan een agenda waar wat punten op staan. Deze keer hebben we gesproken over, hoe vindt u dat het gaat op de zorghoeve, wat zou u veranderd willen zien en over de activiteiten.
Er is uit gekomen dat iedereen wel tevreden is en als er iets is dat ze het dan toch wel met het team overleggen. Daar zijn we heel blij mee en daar staan we ook open voor.
We hebben ook besproken dat als we voor en na de maaltijd een ogenblik stil zijn voor degenen die willen bidden en danken, dat we dat dan ook moeten respecteren. We gaan ook wachten tot iedereen klaar is met eten voordat we de borden enz. gaan stapelen.
Het is fijn dat ook iedereen een steentje bijdraagt met opruimen, voor zover dat mogelijk is.
De volgende vergadering is op dinsdag 21 april.
[wppa type="cover" album="6" size="auto" align="center"][/wppa]

Sfeervolle kerstviering

Op vrijdag 20 december vierden we onze jaarlijkse kerstviering op de zorghoeve. In de ochtend werden alle gasten verwelkomd door de teamleden met koffie en thee met een stukje kerststaaf. Hierna werden er kerstliedjes gezongen uit het speciaal samengestelde kerstboekje. Vervolgens werden de gasten verzameld rond de televisie om te kijken en te luisteren naar een kerst(hoor)spel ” Geen stille nacht”. Het ging over een de herbergier van het aloude bekende kerstverhaal. Daarna volgden nog wat kerstliederen Nu was het tijd om naar het hotel Hof van ’s Gravenmoer te vertrekken alwaar de tafels al sfeervol gedekt voor ons klaar stonden. Toen iedereen zijn plekje had gevonden opende Conny de middag met een terugblik van het afgelopen jaar. Hierin werden de vrolijke maar ook zeker de wat mindere periodes zoals het overlijden van sommige gasten en onze zorgboer Marius niet  vergeten. Met het gedichtje op blz.1 werd even stilgestaan bij hen die we zo missen. Ook werd er nog een aangepast Onze Vader voorgelezen door Mevr. Kruijf. Hierna kon het diner beginnen en kregen we de welbekende ViCoMa-soep oftewel tomatensoep geserveerd. Iedereen smulde al volop en nadat de soep op was en de kommen afgehaald, werd er op de televisie in het restaurant een diapresentatie gehouden over wat er dit jaar allemaal aan activiteiten heeft plaatsgevonden.  De kok Pim en zijn assistent Mitch hadden ondertussen het hoofdgerecht voorbereid; Vis met een krokante bovenlaag, op een bedje van groente en aardappelpuree geserveerd met een stoofpeertje. Ook werd er salade en friet bij geserveerd. Mocht nog iemand wat extra’s willen dan werd dit gelijk geregeld.Na het hoofdgerecht kon iedereen even gezellig met de andere tafelgasten bij praten of genieten van het uitzicht; de kippen, eenden en ganzen van de zorghoeve/hotel. Het toetje werd geserveerd en dat ging er bij iedereen in als zoete koek. Nu klopte dat spreekwoord bijna letterlijk omdat het toetje ook wel sporen van zoete koekjes bevatte. Hierna werd moe maar voldaan het team van de zorghoeve, de koks, Maria en Caroline bedankt voor al hun goede zorgen. Dit gebeurde door speciaal vuurwerk (drie keer in je handen klappen, je handen in de lucht doen en openen en aahhh roepen) en een gedicht. Natuurlijk bedankte het team de gasten en gaven daarbij een sneeuwbol met gedicht mee als kerstwens. Zo werd de dag afgesloten en konden we met een tevreden gevoel terug kijken op een mooie sfeervolle kerstviering.

[wppa type=”cover” album=”5″ size=”auto” align=”center”][/wppa]

13 december  tentoonstelling “Nooit te Goed”

De pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging “Nooit te Goed” ’s Gravenmoer

hield  haar jaarlijkse tentoonstelling. De gasten waren uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Op deze uitnodiging gingen we graag in want de gasten genieten hier volop van. We werden ontvangen met koffie en thee. Ad Mutsaers haalde wat dieren erbij zodat de gasten die van dichtbij konden bekijken , aaien en knuffelen. Onze loopeenden genaamd “de broertjes” waren er ook . Zij zijn bekeken door de keurmeester en hadden voldoende en goed gehaald! Niet slecht toch,daar zijn we trots op!De gasten zijn langs alle dieren geweest en hebben genoten van al die mooie kippen, eenden, duiven, ganzen, konijnen enz. Algauw was het tijd om huiswaarts te gaan!

HEEL HARTELIJK BEDANKT VOOR DE GEZELLIGE MIDDAG!

Het is zo leuk om onze gasten zo te zien genieten van dit leuke uitje.

 

[wppa type="cover" album="4"][/wppa]

 

11 December Kerstworkshop 

Woensdag 11 december was er volop creativiteit op de zorghoeve. Met gaas,mos en kerstgroen werd er een hoorn gemaakt. Het resultaat was heel verschillend.  Iedereen is op zijn eigen manier aan het werk geweest. Het werd een gezellige avond en iedereen ging met een prachtig  kerststuk naar huis. Een leuke bijkomstigheid van dit alles is dat onze activiteitenpot voor de gasten ook weer een beetje gevuld is.

[wppa type="cover" album="2"][/wppa]

5 december Sinterklaas

Vol verwachting klopt ons hart! Alle gasten van de zorghoeve waren op één dag bij elkaar om samen het sinterklaasfeest te vieren. Het was een gezellige drukte, na de koffie met wat lekkers,  zijn we het sinterklaasspel gaan spelen. Er werd met een dobbelsteen gegooid met plaatjes erop, elk plaatje was een opdracht. Een liedje zingen of een woord spellen, rekenen, tekenen, natuurlijk was er ook een vak met presentje uitpakken. De tijd vloog, algauw was het etenstijd. Op het menu stond tomatensoep, broodje kroket, mikkeman en als afsluiting een heerlijk toetje. Wat zijn we blij met onze achterburen “Hof van ’s Gravenmoer”, Mitch had voor het toetje gezorgd. We kregen ook bezoek van sinterklaas, die voor iedereen even de tijd nam en wel iets te vertellen had. Ook zwarte Piet was van de partij; hij deelde de cadeautjes uit en las het gedichtje voor. We hoorden vaak: “sinterklaasje baasje”. Namens alle gasten las mevr.Kruijf een gedicht voor dat voor de vrijwilligers en het team van Ora et Labora was. Daarbij kregen wij ook een prachtig cadeautje. Iedereen heeft met volle teugen genoten en ging tevreden  naar huis na een gezellige dag!

[wppa type="cover" album="3"][/wppa]

Herfstweek bij Ora et Labora

De laatste dag van de week, vrijdag 25 oktober, zijn we rustig begonnen. Vandaag mochten de heren weer aardappels schillen. Dit was weer even geleden, maar ze konden het nog. Tijdens de koffie kwam Ad van de pluimveevereniging “ Nooit te goed” op bezoek. Hij had 3 loopeenden bij zich voor de zorgboerderij. Deze hebben nu een mooi plekje, bij de kippen, gekregen. De gasten hebben zich goed vermaakt met spelletjes. De heren ‘mens erger je niet’ en de dames rummikub. Na een lekkere maaltijd hebben we vanmiddag, met zijn allen, het herfstspel gespeeld. De gasten die als eerste over de finish kwamen, zijn nog met een leuke attentie naar huis gegaan.
Kortom een leuke afsluiting van de herfstweek!

Donderdag 24 oktober was het druk in de ochtend. Er kwamen namelijk 18 kleuters van  Chr. Basisschool de Wegwijzer uit ’s Gravenmoer op bezoek. De helft van de kleuters ging buiten een speurtocht doen. De andere helft heeft met onze gasten een mooie herfstketting gemaakt. Na een half uurtje was het wisselen voor de kleuters, zodat ze uiteindelijk allemaal met een mooie, zelfgemaakte herfstketting  naar huis gingen. De gasten van Ora hebben hier enorm van genoten. Ze zaten allemaal met een lach op hun gezicht de kleuters te helpen. Als eten kregen we een lekker frietje stoofvlees. Dit mag ook weleens in een ‘feestweek’. ’s Middags zijn de gasten nog actief bezig geweest met herfststukjes maken, zodat ook de dames en heren van de donderdaggroep met een mooi stukje naar huis zijn gegaan.

Woensdag 23 oktober zijn we veel met bloemen bezig geweest. We krijgen op woensdag altijd bloemen van John Flora. Hier zijn mooie “herfsttaartjes” van gemaakt. De gasten zijn aan de slag gegaan om voor zichzelf een leuk “herfsttaartje” te maken. Ze zijn er allemaal heel aandachtig mee bezig geweest. Iedereen ging naar huis met een met een “lekker taartje”.

Op dinsdag 22 oktober was het nog een heerlijk weertje. Hierdoor zijn we vandaag veel buiten geweest. In de ochtend gaan wandelen en ’s middags gewoon weer. Met dat weer, moesten we er nog van genieten. En natuurlijk ook lekker buiten gezeten. ’s Middags hebben we ook nog een bingo gespeeld, met leuke herfstprijzen. Sommigen gingen naar huis met een leuk plantje, koekjes, iets voor de vogels, etc. Ook weer een gezellige dag gehad.

Op maandag 21 oktober is bij ons de herfstweek begonnen. De gasten begonnen deze week met lekkere pannenkoeken. Ook hebben we die dag het herfstspel gespeeld. Dit is een soort ganzenbord, alleen dan met vragen over de herfst. Je kreeg hierbij vragen over spreekwoorden die je af mocht maken. (Hoge bomen vangen …..) Vragen over paddenstoelen. ( Welke soorten zijn er) Vragen over bomen, etc. De gasten waren goed op de hoogte. Samen kwamen we er altijd wel aan uit.Copyright 2013-2021 Ora et Labora | Website door Logo4Life